ugrás a tartalomhoz

Java-ból Androidra

Tanuló · 2013. Jún. 5. (Sze), 14.02
Sziasztok!

Nagyjából 1 éve tanulom a Javat hobbi szinten is illetve elvégeztem egy tanfolyamot. Úgy érzem sikerült a Java alapjait megértenem és elsajátítanom. Ezután szeretnék továbbmenni az Android fejlesztés irányába. Sokan azt mondták nekem, hogy ehhez a Javaval volt érdemes kezdenem.

A kérdésem mindössze annyi, hogy egy alap Java tudással meg lehet tanulni az Android fejlesztést egyéb forrásokból (internet, könyvek), vagy azért érdemes lenne erre is beiratkoznom egy tanfolyamra? Mennyire nehéz az átállás Java-ból Androidra?

Reklám törölve – Joó Ádám
 
1

Előrebocsátom, hogy laikus

inf · 2013. Jún. 5. (Sze), 14.43
Előrebocsátom, hogy laikus vagyok a témában. Google: java android programming, 125 millió találat, szóval szerintem meg lehet tanulni netről is. A második kérdésed szerintem teljesen értelmetlen az androidra ugyanúgy java nyelven fejlesztesz. A könyvtárak lehetnek mások, de talán még ekkora különbség sincsen, hiszen a java platformfüggetlen, ezért lehetséges, hogy androidon is ugyanúgy megy valami, mint pc-n. Ha jól tudom annyira kell figyelni, hogy takarékos legyél, mert sokkal kevesebb erőforrás áll rendelkezésre.
2

Nekem anno ennek a srácnak a

jgege · 2013. Jún. 5. (Sze), 14.45
Nekem anno ennek a srácnak a videóit ajánlották ebben a témában.
3

Tetszik, ha lesz egy napom,

inf · 2013. Jún. 5. (Sze), 14.52
Tetszik, ha lesz egy napom, akkor végignézem.
4

Az Androidhoz van java sdk

Greg · 2013. Jún. 5. (Sze), 14.54
Az Androidhoz van java sdk SDK ezt kell attanulmanyoznod. Ha a Java megy, akkor ehhez mar nem kell szerintem tanfolyam, de ez erosen egyenfuggo.
5

Android

vbence · 2013. Jún. 5. (Sze), 15.36
Ahogy írták Javában programozol, csak kapsz még plusz könyvtárakat amiket használatsz.

Itt egy API dokuemntáció:
http://developer.android.com/reference/packages.html

Ahogy láthatod java.lang, java.util, java.io, java.net stb csomagok itt is elérhetők, szóval amit tudsz a fájlekzelésről vagy a TCP socketekről az változás nélül felhasználható.

Ami más az, hogy nincs AWT vagy Swing, amivel a dektop alkalmazásod UI-ját csinálnád, ezek helyett az Android saját API-ja ajánl widgeteket, például az android.widget.Button-t.

Az android.content.Context lesz egy nagyon fontos interfész, amin keresztül a rendszerrel kommunikálsz.

De ha már a Weblaboron vagyunk: gyakran használt trükk az, hogy az alaklamzásod alacsonyszintű részét (notifikációk küldése vagy figyelés a háttérben) írod csak meg natív alkalmazáskét, és a felhasználói felület (UI) pedig egy webalkalmás, beágyazva egy teljes képernyős WebView-ba. - Így könnyebb lesz iOS-re portolni az alkalmazást, ha azt is támogatnád később.
6

Üdv! Szerintem jól tetted,

Karvaly84 · 2013. Jún. 5. (Sze), 23.31
Üdv!

Szerintem jól tetted, hogy a Java-t kezdted el, máshogy nem is igazán lehet. De a Java alap könyvtárát nem szükséges mélyen elsajátítani ha az Android a cél platformod. Van egy könyvem ANDROID-ALAPÚ SZOFTVERFEJLESZTÉS címmel. Nem a legfrissebb verzióhoz van, asszem a 3.6-os API alapján tárgyalja a dolgokat, de igazából nagyon jol bevezet az Android filozófiájába és alap funkcióiba. Sörre el cserélem veled ha gondolod.
7

Nos, amennyiben bárki is a

Joó Ádám · 2013. Jún. 30. (V), 20.36
Nos, amennyiben bárki is a Ruander tanfolyamaira való jelentkezést fontolgatná, azt – a szakmai szempontok alapos mérlegelését követően – a Weblabor nem ajánlja.

Ha ugyanis egy oktatóközpont munkatársai oly hülyék, hogy egy szakmai fórumon céges emailcímmel spamelnek, akkor szolgáltatásai igénybevételéről mindenkit csak lebeszélni tudunk.
8

Spamek felfedezéséhez jó

H.Z. · 2013. Jún. 30. (V), 22.35
Spamek felfedezéséhez jó orrom van, úgy tűnik. :D

Azért ez se semmi! :)
Érdekes egy társulat lehet ez a ruakármi...