ugrás a tartalomhoz

Így bekerülhetek és bent is tudok maradni?

Boros Tamás · 2012. Jan. 26. (Cs), 20.51
Sziasztok!
Tavaly érettségiztem,és akkor nem adtam be sehova a jelentkezésem de most úgy döntöttem hogy be adom Programozóira(Egyetem) az éretségim.
Érettségim így sikerül Matematika(Emelt)90%
Informatika(Emelt)97%
Magyar és a többi dolog 60-80% között alakult.
És nézegettem a felvi.hu-n a ponszámokat a programozóira és 200-250körül alakultak!
Tehát én úgy számoltam hogy mivel a matematikát,informatikát nézik
így matek:90%+97%=187*2(Pontduplázás)=374+töblet pont emelt szintű érettségiért 40*2=80 tehát 374+80=454 pont ezt jól számoltam?
Theát ha ez így van akkor a bejutás az meg lesz,na bent maradással lenne szerintem gond vagy nem?
Ott elvileg a matematikát eröltetik,jól tudom?
Na és ha bent vagyok mire figyeljek oda?
 
1

Helyesírás

Poetro · 2012. Jan. 26. (Cs), 22.03
Mondjuk a helyesírást addig azért még gyakorold. Főleg a központozást, mert megváltoztathatja a mondatok értelmét. Leginkább arra kell figyelni, amit tanítanak, és nem árt megtanulni sem. Természetesen lesz matematika is, meg mindenfajta informatikai tantárgy is. De a tantervet te is megismerheted, ha ellátogatsz az egyetem oldalára.
2

Először úgy voltam vele, hogy

chop · 2012. Jan. 26. (Cs), 23.10
Először úgy voltam vele, hogy nem írok semmit, mert nem lenne konstruktív, de mivel előttem már megtették ugyanezt, ezért muszáj megjegyeznem, hogy amennyiben a magyar érettségidnél ez elég volt 60%-ra, akkor lehet, hogy újra kéne érettségiznem matekból, hátha ennyivel könnyebb lett a tananyag..:)
3

Egy egyetemre bekerülni

MadBence · 2012. Jan. 27. (P), 01.39
Egy egyetemre bekerülni messze a dolog a legkönnyebb része. A fejkvóta miatt az egyetem érdeke, hogy minél több embert fölvegyen. Ha már benn vagy, jöhet a móka. Senkit nem fog érdekelni, hogy hány pontod volt, és nem véletlenül. Az ottani számonkéréseken kell megfelelni, és attól függően, hogy mihez szoktál hozzá, lehet hogy ilyen magas pontszámmal sem lesz könnyű az akadályokat leküzdeni (láttam én már minimum ponthatárral bekerült embert szárnyalni, és 400+ pontos "zseniket" bukdácsolni).
Egyszóval embere válogatja. Ha tanulsz, akkor bent maradsz (nem meglepő módon ez az összes egyetemre igaz), ha nem, akkor valószínűleg nem.