ugrás a tartalomhoz

Legördülő menü keretes oldalra, alkalmazkodó méretben

acy · 2006. Jan. 1. (V), 22.56
Sziasztok! Honlapomhoz szeretnék egy kis segítséget kérni. A főoldal függőlegesen 3 frame-re van osztva 20%,60%,20% arányban. Lenyíló menüt szeretnék a középső -fő- frame tetejére, ahonnan elérhető lenne az állandó tartalom, mint letöltések, kapcsolat, statisztika, stb. és pl. a letöltésekre kattintva lenyílna egy menü, ami tartalmazza, hogy pontosan mit is lehet letölteni. Ilyen megoldás látható pl. a T-Com weboldalán. Ráadásul ezt úgy kéne megoldani, hogy alkalmazkodjon a különböző felbontásokhoz, mert ha 1024x768-hoz készítek fix gombokat, akkor 800x600-ban egy vízszintes görgető sáv fog megjelenni, az meg elég csúnya lenne. Szóval valahogy mindezt "változóvá" kéne tenni, hogy mindig alkalmazkodjon az épp aktuális felbontáshoz. A dolgot nehezíti, hogy csak HTML-ben és CSS-ben vagyok járatos, nem tudom, ezekkel meg lehet-e oldani.
Nagyon megköszönném, ha valaki tudna segíteni, msn: puszimuszi##kukac##hotmail.com

Előre is köszönöm!
 
1

keretek

Hojtsy Gábor · 2006. Jan. 1. (V), 23.20
Hát a T-Com nem igazán operál keretekkel, és jól teszi. Azzal csak a bajod lesz, ha egyik keretbeli menüpontra a másikban nyitsz egy lenyíló menüt (ha jól értem erre gondolnál). Szerintem gondolkozz el rajta, hogy szükségesek-e a keretek, és ha igen, akkor nem tudnád-e legördülő helyett más módon elképzelni a menüt.
2

Yo 5let

acy · 2006. Jan. 1. (V), 23.46
Igazad van, keretek nélkül egyszerűbb lenne megoldani a dolgot, viszont szeretek keretekkel dolgozni, mert az egyes tartalmakat teljesen el tudom különíteni.
Viszont félreértettél valamit, ezt az egész menü-dolgot egy frame-ben szeretném megoldani, a középsőben, nem ugrálok a keretek között.
Minden esetre megfontolom a keretek elhagyását, köszi a tippet!
3

Egy kis segítség...

janoszen · 2006. Jan. 2. (H), 17.12
Üdv!

Ha segít, akkor egy forum témában pár napja írtam egy kis mini-tutorialt a CSS alapú menükészítéshez. http://weblabor.hu/forumok/temak/11073 Ha további kérdéseid vannak, mit hogy kell megcsinálni, jöhetnek, csak akkor egy kicsit többet kellene tudni az oldaladról. Pl a HTML kód nem lenne rossz. Persze, ne másold be ide, inkább tedd ki valahová.
5

Még egy-két ellenérv keretek ellen:

Jano · 2006. Jan. 2. (H), 21.49
Keretek (frame) hátrányai

Az, hogy te szerveren elkülönítsed a dolgokat az megoldható nagyon egyszerűen néhány sornyi php-vel vagy SSI-vel.
4

Ez a tuti

Anonymous · 2006. Jan. 2. (H), 18.26
http://www.opencube.com/