ugrás a tartalomhoz

Automatikus görgetés

mezoltan · 2011. Aug. 3. (Sze), 12.53
Sziasztok!
A kérdésem az lenne, tudja-e valaki, hogyan lehet kikapcsolni az "automatikus görgetés" funkciót FireFox alatt javascript-ben?
A válaszaitokat előre is köszönöm!
 
1

Automatikus görgetés?

Poetro · 2011. Aug. 3. (Sze), 12.59
Mi az az automatikus görgetés? Hogyan működik? Talán ez segít.
2

Automatikus görgetés

mezoltan · 2011. Aug. 3. (Sze), 13.16
A középső gomb megnyomására megjelenő ikont/funkciót szeretném tiltani. Ez akkor jelenik meg ha az oldal tartalma meghaladja az aktuális felbontás által biztosított méretet. A Beállítások/Haladó/Böngészés/Automatikus görgetés jelölőnégyzet kapcsolja ki/be. Ezt szeretném javascript-ből kikapcsolni.
3

kikapcsolni az "automatikus

kuka · 2011. Aug. 3. (Sze), 13.19
kikapcsolni az "automatikus görgetés" funkciót FireFox alatt javascript-ben?
Ha itt a „javascript-ben”-en volt a hangsúly és dokumentumba ágyazott JavaScriptre gondolsz, akkor szerencsére sehogy. Bár ha leírod, hogy pontosabban mit szeretnél megvalósítani, akkor lehet tud valaki kerülő megoldást javasolni.
4

Automatikus görgetés

mezoltan · 2011. Aug. 3. (Sze), 13.45
Igen a javascript-ben van a hangsúly. Egy flash állományt kezelek a böngészőből. A középső gomb down/up eseménye van továbbítva a flash-nek. Az állomány mérete ha meghaladja a felbontást, akkor a Firefox megjeleníti a gördítőikont. Ezt szeretném valahogy kiktatni.
5

Ehhez mutatnod kell egy

kuka · 2011. Aug. 3. (Sze), 13.55
Ehhez mutatnod kell egy példát is, mert nálam az eddig látott oldalak egyikén sem csinált ilyent a Firefox. (Apropó Firefox. Hányas verzió, milyen operációs rendszer?)
6

preventDefault ?

Karvaly84 · 2011. Aug. 3. (Sze), 15.38
Gondolom valami olyasmit szeretnél, hogy a görgő lenyomására létrejövő event objektumból szeretnél adatokat küldeni a flash-nek. Ha igen akkor egyszerűen mielőtt átadnád az adatokat meghívod az event.preventDefault metódust, így jelezvén a böngészőnek, hogy lekezelted az eseményt és a böngésző nem reagál rá ezek után.
7

preventDefault

mezoltan · 2011. Aug. 3. (Sze), 16.47
A preventDefault() függvényt használom, de ennek ellenére a FireFox mégis megjeleníti az ikont. A következő kódrészlet ezt mutatja:

stopEvents: function(e){
e.preventDefault();
e.stopPropagation();
},

mouseDownGecko: function(e){
return function(e) {
if (e.button != 0) {
downUp.stopEvents(e);
if(e.target.id == downUp.flashObjectId){
if(e.button == 2){
downUp.callFlash("rightdown");
}else{
downUp.callFlash("middledown");
}
}
}
}
},
8

Akkor passzolok :S

Karvaly84 · 2011. Aug. 3. (Sze), 17.06
Akkor passzolok :S
9

Firefox, Opera

Poetro · 2011. Aug. 3. (Sze), 17.19
Egy leírás alapján a középső gombbal vannak problémák Fx és Opera esetén. Ugyan ez kicsi régi (1 éves cikk), de valószínűleg még állnak az ott állított dolgok.
middle button mouse events still don't work in Firefox or Opera

However, in some browsers the default actions of the right and middle mouse buttons cannot be disabled, or can only be disabled by changing browser settings.

However, Firefox and Opera still have default actions associated with middle mouse buttons that cannot be disabled from Javascript