ugrás a tartalomhoz

Tanuló feladatot keresek

ThePianist · 2011. Jún. 21. (K), 18.56
Jelenleg mérnök informatikusnak tanulok az egyetemen, tehát a programozás nem áll távol tőlem, sőt. A PHP-vel viszont már régen foglalkoztam, most viszont szükségem lesz rá és szeretnék őszre minimum középhaladó szintre eljutni. Amiért a segítségeteket kérem, az a kreatívságom hiánya ebben a pillanatban.

Nem tudok mini-projekteket kitalálni magamnak, amik által fejlődhetnék, amiket meg kell oldanom, amikkel tanulhatnék, gyakorolhatnék és nem is találtam eddig ilyen témát.

Olvastam tippeket a tanulásra, készítsek kisebb programokat.
"én ezt meg ezt akarom megcsinálni, és felállítod a minimumszinteket és hajrá!"

Jelenleg ezt a minimumszintet nem tudom felállítani, nincs ötletem, hogy "ezt meg ezt megcsináljam" és ebben kérném a segítségeteket. Egy ismerősöm azt mondta, csináljak egy hírlevélküldő rendszert, nade nem kellene rögtön a közepébe vágni. :) Ennek ugyanaz lenne a következménye, csak olvassak és olvassak és olvassak és a tanulás folyamatába beleunok. Ezért szeretném valamivel izgalmasabbá tenni, s közben azért programozgatni, építeni a tudásom a gyakorlatban is.
 
1

Programozni tudok, php alapokat ismerem, folyamatosan tanulok...

ThePianist · 2011. Jún. 21. (K), 19.11
Megjegyezném, hogy a Tanuljuk meg a PHP5 használatát 24 óra alatt c. könyvet már beszereztem pdf formátumban, elolvasom majd a Biztonságos webalkalmazások PHP nyelven c. könyvet is és megtalálom a válaszokat, ha elakadnék, tehát nem az információ hiányával van gond, csak nincs ötletem mit programozhatnék le.
2

Fórum problémák

TIV · 2011. Jún. 21. (K), 19.16
Szerintem adj fel hirdetést, hogy egyszerűbb php-s feladatokat bevállalnál. Úgy tanul az ember ha van rajta nyomás. Adj rá határidőt annyit, hogy beleférj és ne kérj érte túl sokat, amíg nem vagy biztos a dolgodban.

A másik ötletem, hogy fórumozz és a próbáld megoldani a fórumon segítséget kérő emberek bajait. Így legalább több területen bővülne a tudásod és nem egy dologra koncentrálnál.
3

Hello World

Poetro · 2011. Jún. 21. (K), 19.24
Mondjuk kezd azzal, hogy

  • írd ki az oldalra a klasszikus Hello World-öt,
  • kérj be a felhasználótól form-on egy nevet,
  • csinálj minimális számlálót, ami minden látogatáskor növel egy számot, amit egy fájlból olvas be, majd elmenti,
  • építs egy blog motort, ami HTML fájlokból olvassa be a tartalmat,
  • adatbázisból olvassa be a tartalmat,
  • készíts hozzá adminisztrációs felületet, ahol lehet szerkeszteni a tartalmat,
  • rakj hozzá felhasználókezelést, hogy csak az tudja módosítani a tartalmat, aki már belépett,
  • az adminisztrációs felületet bővítsd azzal, hogy lehessen beküldeni is új tartalmakat,
  • kezeljen több felhasználót.

Ezzel elleszel pár hétig.
4

A kolléga szerintem tudja,

szabo.b.gabor · 2011. Jún. 22. (Sze), 08.02
A kolléga szerintem tudja, hogy milyen problématípusokkal kell megbírkóznia, a kérdése inkább arra irányult, hogy olyan feladatot találjunk ki, ami valami érdekes és újszerű, hogy ne unja szét magát fejlesztés közben, vagy ne érezze azt, hogy megcsinált valamit amit már ötezren megcsináltak..

persze akinek van ilyen ötlete inkább megvalósítja maga, ha tudja..

gondolkodok, hogy mit tudnék ajánlani, de php-s (tehát szerver oldali), újszerű, kihívást jelentő dolog egy sem jut eszembe.
5

Más nyelv?

janoszen · 2011. Jún. 22. (Sze), 08.07
Esetleg tudsz valamilyen másik nyelvben programozni? Ha pl. C-ben vagy Pythonban valamennyire jó vagy, akkor lehet, be tudsz kerülni olyan helyre, ahol ezeken kitermeled a saját munkabéredet és közben tanulsz.

Egyébként ha már valamilyen nyelven fejlesztesz és budapesti vagy, akkor én szívesen bevállalom, hogy 4-5 óra alatt a fejedbe töltöm azokat az alapismereteket, amik a PHP-hoz szükségesek.
6

Az egyetemen foglalkoztunk

ThePianist · 2011. Jún. 22. (Sze), 08.59
Az egyetemen foglalkoztunk C-vel, de nem igazán hatott meg. Második szemeszterben C#, most harmadik szemeszterben Java-val és PHP-vel fogunk foglalkozni. A PHP-t önös érdekek miatt szeretném megtanulni, egy nagy projektbe vágom majd a fejszém, de ismerősöm nem árul el semmit a projekt milétéről szeptemberig. Nem újszerű kihívásokra vágyom, csak ahogy írtam, nem szeretnék beleunni a tanulásba és közben valamit szeretnék fejleszteni. Talán ezt a login-rendszeres blogos dolgot kipróbálom.

Nem vagyok budapesti, sajnos még a közelében se, Tolna megyében lakom és Pécsre járok egyetemre. És tényleg nem az alapismeretekkel van gondom :) .. azokat az ember bevágja gyorsan a könyvből, csak nem volt ötletem, mire használjam fel a megszerzett tudást. Lehet bután hangzik, ne írjatok le e miatt, nem vagyok hülye gyerek, csak most ihletét vesztett.
7

Meg van a megoldás?

ThePianist · 2011. Jún. 22. (Sze), 09.33
Lehet, hogy a megoldás Nagy Gusztáv - Webprogramozás I. c. pdf könyve lesz. Egész olvasmányos, kellemes módon lett megírva és a html-el indít, majd xml, xhtml, css, javascript és végül a php. Tulajdonképpen még rövidebb is, mint a php5 24 óra alatt, talán azt a könyvet csak referenciának fogom használni, ha valami konkrétum érdekelne, megkeresem benne, hogy ott mit írnak róla.
8

egy dolgot még tudok ajánlani..

Hellhammer · 2011. Jún. 22. (Sze), 10.18
Googleval keress ki; konkrétan azt javaslom (csak nem tudok most fejből jó linkeket adni), hogy keresd fel a bp-i Elte ttk informatikai karának bizonyos oldalait. Mivel infósok, kb. mindent felpakolnak netre, van több tárgy is, ami php-vel foglalkozik, és pl. az ott kiadott házi feladatokat, gyakorlat órákon megoldott példafeladatokat.

Nem tudom, mennyire nyerik el a tetszésedet, de sokat lehet találni, és szerintem van több, jó / érdekes.
(pl.: konkrétan, ami így elsőre nagyon felkeltette az érdeklődésemet: írj 1 db php fájllal egy user vs. computer kő-papír-olló játékot, ami az állást is megjegyzi+kiírja)
És tanulást segítő módon a legtöbbnél elérhető a megoldás is, ha elakadnál.
9

Keresem...

ThePianist · 2011. Jún. 22. (Sze), 12.37
Egyelőre nem találom a megfelelő oldalt, de keresem, hátha rálelek. Pontosan ilyen feladatokra várok, amiket ha megoldok, abból tanulok. :)
11

Hajrá hozzájuk,...

Hellhammer · 2011. Jún. 22. (Sze), 12.48
+ na, az infósok szerverei *.inf.elte.hu , szóval úgy próbáld guglizni, hogy szerepel az "inf" és az "elte" szó..
így random, nem tudom, mennyire nehéz, mennyire könnyű neked, de:
Ezek pl az egyik spec tárgyhoz vannak
de maga az ikon.inf.elte.hu/wiki/.... oldalról indulva is sok-sok dolgot találhatsz..
10

Csinálj egy blogot beléptető

inf · 2011. Jún. 22. (Sze), 12.43
Csinálj egy blogot beléptető rendszerrel. Annál egyszerűbb nem nagyon van.
A másik meg, hogy válassz valamilyen keretrendszert, amiben fejlesztesz. (pl: zend)
12

Symfony

ThePianist · 2011. Jún. 22. (Sze), 12.56
Egy ismerősöm a symfony-t javasolta kezdésnek. Szóval bármibe is kezdek, előbb ismerkedjek meg a keretrendszerrel és abban próbáljak meg fejleszteni?
13

Szerintem vannak olyan

inf · 2011. Jún. 22. (Sze), 12.59
Szerintem vannak olyan tutorialok, amik végigvezetnek, hogy hogyan csinálj blogot symfony-ban...