ugrás a tartalomhoz

Licit oldal. hogyan?

Shog · 2011. Jún. 8. (Sze), 16.02
Üdv.

Hogyan lehet a legegyszerűbben megoldani egy licit oldalt.

Úgy működne hogy regisztrálsz és pakolhatod fel a dolgaidat.
PL: termék képe, neve, kikiáltási ára/emelés/villám ára. Ennyi kellene.
Fontos hogy nem egy 32. piacteret akarok üzemeltetni. Abszolút letisztult és egyszerű kellene legyen. A licitálók látnák hogy mikor jár le a licit és mennyin áll az ár, esetleges posta költségeket vagy átvételi lehetőségeket és a licit indítót és hogy ki volt az utolsó licitáló.

Előre is köszönöm segítségeteket.
 
1

Meddig jutottál?

Poetro · 2011. Jún. 8. (Sze), 16.21
Ha még el se kezdted, akkor érdemes megnézni bármelyik e-commerce megoldást, legyen az például osCommerce, Magento, Drupal Übercart, Drupal Commerce, Joomla VirtueMart.
Azt is lehet, hogy nulláról kezded valamelyik PHP keretrendszer például Yii, Symphony, Zend Framework stb. segítségével, vagy írsz egy saját keretrendszert a témára (nem igazán ajánlott).

Ha pedig már elkezdted, akkor pedig tegyél fel konkrét kérdést.
2

Kösz a választ

Shog · 2011. Jún. 8. (Sze), 16.36
Még nem kezdtem bele, de a lényeg az hogy ennél sokkal egyszerűbb és lebutittotabb megoldást keresnék.

Legyünk konkrétabbak: user1 feltesz egy bélyeget. A bélyegnek megjelenik a kiadása/neve és az hogy ki rakta fel és kezdőlicit/emelés/villám, átvételi lehetőség(posta vagy személyesen).

Ez összesen egy sorra gondoltam.

http://www.magiccardmarket.eu/Mental_Misstep_%28New_Phyrexia%29.c1p245870.prod

Olyan mint ez például, csak bélyegekre illetve pénzérmékre.

(előre is elnézésedet kérem, de nem értek sajnos annyit a programozás részéhez mint szeretnék, de ha tudom az irányt akkor célirányosan eltudom kezdeni. Ezért kérdezgetek hogy mégis hogyan. Esetleg ha teljesen rosszul gondolkodok és ez jóval bonyolultabb mint gondolom? )

Kösz.
3

Nem egyszerű

Poetro · 2011. Jún. 8. (Sze), 17.10
Minden esetben, ahol bármilyen formában pénzről van szó, nem egyszerű. Az teljesen mellékes, hogy mire lehet licitálni, és hogyan működik a fizetési modell, a felhasználókat és termékeket kezelni kell, kereshetővé, navigálhatóvá kell tenni. Biztosítani kell a biztonságot a felhasználóknak, hogy a licitálások megfelelően működnek, és nem tud senki csalni stb. Kell egy felület, ahol lehet regisztrálni, a saját termékeket karbantartani, a feltöltött tartalmak között navigálni, a liciteket levezényelni nem egyszerű. Csak menj végig a folyamaton onnantól kezdve, hogy egy felhasználó fel akarja rakni egy termékét, és egy másik pedig licitálni akar rá. Vedd végig az összes lépést ami az egyes folyamatokban történik, és rájössz, hogy nem egyszerű.
4

Nem igazán értesz hozzá

stan · 2011. Jún. 9. (Cs), 13.11
Úgy nézem gyakorlatilag egyáltalán nem értesz a webes programozáshoz, vagy egyáltalán a weboldal készítéshez. Ez persze nem baj, csak akkor szerintem ehhez mérten állj a problémához.

Jelen helyzetben több dolgot tehetsz:

A verzió) Megtanulsz programozni html / php / mysql nyelven, és megírod a szoftvert.

B verzió) Megtanulsz egy tartalom kezelő rendszerrel bánni, és a licitáló komponenst feltelepíteni / konfigurálni. (Az első hozzászólásban vannak jó példák.)

C verzió) Beveszel valakit a bizniszbe aki tud programozni, vagy megfizetsz valakit, aki megírja.

Neked melyik lehetőség tetszene a legjobban?