ugrás a tartalomhoz

SQL vagy tömb

unregistered · 2011. Május. 10. (K), 20.38
Hello!

Elméleti kérdésem az lenne hogy ha gyűjteni szeretnék "dolgokat" az oldalon amikre kattint a felhasználó és utána ezeket ki szeretném listázni (pontosan olyan mint egy webshop csak nem termékekre kattint a felhasználó) akkor azt tömbbe, vagy SQL-be érdemes gyűjteni, esetleg tökmindegy? (már mindkét verziót használtam korábbi munkáknál, de jó lenne elhatározni magam, de nem tudok dönteni)

Előre is köszönöm a segítséget!
 
1

Sebesség vagy prezisztencia

Poetro · 2011. Május. 10. (K), 20.48
Attól függ hogy mi a cél, illetve milyen hoszan ellenek az adatok. Ha a munkamenet idejére és nem akarsz vele.komolyabb műveleteket végezni akkor $_SESSION. Egyébként adatbázis.
2

ennyi? ;)

unregistered · 2011. Május. 11. (Sze), 09.37
Csak ennyi a két megoldás közötti különbség? Nincsen jelentősebb előny/hátrány? Még akkor sem ha ebből a tömbből/adatbázisból lehet törölni elemeket, újra hozzáadni meg hasonlóak?
Ez most azért érdekes számomra, mert végül is, akkor a jövőben a webshopoknál sincs értelme hogy SQL-t használjak (eddig webshopoknál SQL-eztem) és fölöslegesen pörgessek temp adattáblákat amivel utána csak a baj van ürítés szempontjából... meg általában amúgy is célszerű ha ürül a kosár böngésző bezárásával...