ugrás a tartalomhoz

Facebook likebox xfbml kód nem valid

szsanya · 2011. Már. 3. (Cs), 17.37
Sziasztok. A napokban tettem a honlapomra likebox-ot, kezdetben az iframe-s megoldást használtam, de IE6 alatt (még van aki használ ilyet) nem sikerült átlátszóvá tenni az iframe-t. Most áttértem az XFBML kódjra, de erre 8 hibát dob az xhtml validátor. Szerintetek mi lenne a jó megoldás?

Köszönöm!
Sanyi
keresztenydalok.hu
 
1

Itt egy lehetséges megoldás

bb0072 · 2011. Már. 3. (Cs), 18.50
Itt egy lehetséges megoldás erre: http://intensewebsites.blogspot.com/2010/11/fix-for-w3c-valid-xhtmlrdfadoctype-for.html

Ha jól tévedek, ez valami olyasmi, hogy javascript teszi be az xfbml kódot, vagy tűnteti el előtte a html kommenteket. Tehát maga a markup valid marad a validátor számára, majd a js ugyan invaliddá teszi a böngészőben, azt viszont nem zavarja az invalid markup.
2

xmlns

Poetro · 2011. Már. 3. (Cs), 19.00
Hozzá kell adni az oldalhoz a megfelelő XML névteret, valahogy így:
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="en" dir="ltr"
  xmlns:fb="http://www.facebook.com/2008/fbml"
  xmlns:og="http://ogp.me/ns#">
3

Köszönöm szépen!

szsanya · 2011. Már. 3. (Cs), 19.38
Köszönöm szépen, az első megoldást választottam. A második megoldásra ugyanúgy hibát jelzett a validátor, persze lehet, hogy én nem értettem valamit jól. A lényeg, hogy működik. Még egyszer köszönöm szépen!

Sanyi
4

Mindkét megoldás jó!

szsanya · 2011. Már. 5. (Szo), 21.49
Mindkét megoldás jó, csak a Poetro megoldásához a doctype-ot is módosítani kellett XHTML+RDFa -ra. Ennek a megoldásnak az előnye, hogy egyéb meta tag-ek is használhatóak szabványosan az oldalon. Ezekkel tudtam megoldani, hogy pl. ha egy a honlapon található éneket szeretnének megosztani facebook-on, akkor ott megjelenik automatikusan az ének címe, és a belinkelt youtube-os videó egy képkockája.

Köszönöm még egyszer mindkettőtöknek!

Sanyi
keresztenydalok.hu