ugrás a tartalomhoz

játék szinkronba hozása

mizantrop · 2011. Jan. 5. (Sze), 19.31
Üdv!

Egy online játékon dolgozom, amit a felhasználók egymás ellen játszhatnak. A kihívás elfogadása után egy popup ablakban nyílik meg a játék, és onloadra elkezdődik a leosztás. Mivel a két félnek nem egyenlő idő alatt töltődik be az ablak, ezért van akinél hamarabb van akinél később. Igazából ez nem is jelentene akkora gondot, mert utána megáll és a játékosok eseményeire reagál a játék, lép tovább stb. Viszont én mégis azt szeretném, hogy ha szinkronba lennének és egyszerre kezdődne meg a leosztás.

A kérdésem, hogy milyen módon lehetne ezt megoldani?
 
1

Játék

janoszen · 2011. Jan. 5. (Sze), 20.12
Miután a kliens oldal nincs a kezedben, triviálisan nem tudod megoldani úgy, hogy ne lehessen csalni. Ha ez nem szempont, akkor én a Comet technológiát párosítanám egy folyamatos késleltetés méréssel.
2

WebSocket és társai

Poetro · 2011. Jan. 5. (Sze), 20.35
Ajánlom figyelmedbe a WebSocket és rokon társait. Például a Socket.io közreműködésével. A lényeg, hogy valamilyen socketet fog nyitni
  1. WebSocket
  2. Adobe® Flash® Socket
  3. AJAX long polling
  4. AJAX multipart streaming
  5. Forever Iframe
  6. JSONP Polling

És így könnyebb már szinkronizálni. Mondjuk senki nem kezdhet, amíg mindkét kliens nem reagált, hogy készen van.
3

hsz

mizantrop · 2011. Jan. 5. (Sze), 22.18
Köszönöm, ezzel az a baj, hogy magyar leírást nem találtam hozzájuk angolból pedig elbeszélgetek valakivel, de ilyen szövegeket nem értek meg. Viszont megoldottam a feladatot, bár nem tudom, hogy ez mennyire barátságos dolog így. Bevezettem egy session-t aminek az értéke nulla. Miután kiosztotta az öt lapot meghív egy függvényt ami megnöveli a session értékét egyre majd lekéri az osztas mező értékét és ezek összege lesz a session új értéke amivel egyúttal frissítem az osztas mezőt ami alapból nulla. Ezután meghívok egy másik függvényt ami megvizsgálja az osztas mező értékét, lekéri az adatbázisból, ha kettő akkor tovább megy ha nem, akkor újra hívja a vizsgáló függvényt.

Ez nagyon fapados megoldás?