ugrás a tartalomhoz

HTML hírlevél + képek

herdsman · 2010. Júl. 7. (Sze), 09.12
Eddigi hírleveleinkben a webszerverről linkeltem a képeket a hírlevélbe, de felmerült, hogy csatoljuk a mailhez. Érdemes csatolni? Sok kliensnél ki van kapcsolva a távoli tartalom letöltésének engedélyezése, és ez egy mezei usernél csúnyán csapódik le.
Egyébként 4-5000 olvasóról van szó, a hírlevelek összképmérete 200-400 kb.

Tapasztalat? Vélemény?
 
1

Érdemes

janoszen · 2010. Júl. 7. (Sze), 10.03
Mindenképpen érdemes csatolni mert szinte 100%-ban tiltva van a külső tartalom betöltése. A képeiteket meg szorítsátok le 100 kB alá mert szinte kizárt hogy ennyi képre a felhasználóitok tényleg igényt tartanak elvégre a hírlevél értelme a benne foglalt információ nem a grafikai önfényezés. (Kivéve persze ha grafikai stúdió vagytok.) Mindenképpen legyen értelmes a hírlevél képek nélkül is mert egyre többen használnak mobil klienst az e-mailek lekérdezésére amelyen a csicsa hírleveletek lehet hogy egyáltalán nem jelenik meg értelmesen.
2

Értem. Köszönöm. A sok kép -

herdsman · 2010. Júl. 15. (Cs), 12.56
Értem. Köszönöm.
A sok kép - kevés kép , és jó minőségű kép - kevésbé jó minőségű kép egyensúly még nem találtam meg a marketingesekkel.

Javíthatatlanok :)
3

Kis kép kis költség, nagy kép nagy költség

s_volenszki · 2010. Júl. 16. (P), 08.17
Azt se téveszd szem elől, hogy minél nagyobb a leveled mérete, annál nagyobb a kiküldés "költsége".

Mi megpróbáltunk áttérni az inline-ra és azon kívül, hogy a kiküldés ideje megduplázódott (az átlagos 10-40KB levélméret ~150-250KB-ra emelkedett) a visszakattintási statisztika nem javult, hanem romlott.

Szóval a köztes megoldás nálunk az, hogy amit lehet stílussal "megfestünk", a többi meg távoli tartalom. Aki ismer minket, az úgy is betölti a távoli tartalmat.

Mi így jártunk, lehet, hogy ti bírjátok vassal! ;)