ugrás a tartalomhoz

Doctrine yml fájlból model generálás

inf · 2010. Ápr. 14. (Sze), 06.40
Sziasztok!

Csináltam MySQL workshoppal egy yml fájlt, és arról kérdeznék, hogy mi szükséges ahhoz, hogy ebből modeljeim legyenek?
Az adatbázist már felépítettem SQL-el, az yml mappelésre kéne csak. Próbálkoztam doctrine-el beolvastatni, de nem sok sikerrel:

$manager=Doctrine_Manager::getInstance();
$conn = Doctrine_Manager::connection('mysql://root:@localhost/teabolt');
Doctrine_Core::generateModelsFromYaml('teabolt.yml', 'models');
Doctrine_Core::createTablesFromModels('models');
Létrehozta a tábláknak megfelelő osztályokat, e mind üresek, és a Base{tábla neve}-ből vannak extend-elve. Természetesen így nem találja a base osztályokat a rendszer, mert nincsenek.

Nem nagyon értem ezt a koncepciót, nekem kéne létrehoznom az osztályokat vagymi?
Akkor mire való az yml, ha be kell körmölnöm a settert, gettert meg minden ilyesmit?
 
1

Mégiscsak

inf · 2010. Ápr. 14. (Sze), 08.28
Közben kiderült, hogy csinált egy generated mappát is a model-ben az doctrine, és abban vannak a base osztályok. A tortoise SVN sajnos bekékít mindent, amit talál, aztán nem tűnt fel, hogy a mappa is lehet kék.

Meg találtam másik módszert is a dokumentációban:

$options = array(
  'packagesPrefix'  =>  'Plugin',
  'baseClassName'   =>  'MyDoctrineRecord',
  'suffix'          =>  '.php'
);

Doctrine_Core::generateModelsFromYaml('/path/to/yaml', '/path/to/model', $options);
2

symfony alatt parancssorral

TIV · 2010. Ápr. 14. (Sze), 09.17
tudod kigeneráltatni a megfelelő osztályokat

symfony doctrine:build --all

Nem tudom ez segít-e rajtad valamit. Használsz keretrendszert?
3

nem

inf · 2010. Ápr. 14. (Sze), 22.45
Tudok róla, hogy symfony szereti az yml-t, de nem használok symfonyt. Írok egy kisebb saját rendszert az oldalnak, kb 2 nap alatt megvan. Felesleges ágyúval verébre.

Egyébként a parancssoros meg pear telepítős dolgok amúgy sem jönnek be nekem...
Biztos bennem van a hiba, de hozzászoktam, hogy a 21. században GUI-val csinálok mindent, nem DOS-os parancssorokat gépelek....
4

Nem veled kötekedek, csak

virág · 2010. Ápr. 15. (Cs), 12.48
Nem veled kötekedek, csak szeretném ha egy másféle szemlélet is megjelenne ebben a témakörben, felőlem természetesen lehet ez a véleményed, ha neked ez megfelel, csak reménykedni tudok abban, hogy kevesen gondolkodnak ehhez hasonlóan. :)

Symfony szerintem nem ágyúval veréb, nem beszélve, hogy ezzel pont annak mondasz ellent amit az utolsó mondatodban írtál.

A parancssor szerintem nem az "elavultság", "ósdiság" szimbóluma, nem is értem, hogy hogyan gondolhatod így, de mint mondom én nem szeretnélek semmiről meggyőzni, csak nem értek egyet semmivel amit írtál :)
5

:-)

inf · 2010. Ápr. 15. (Cs), 19.47
Nem is igazán a parancssorral van gondom, mert gondolom linuxban az a legtermészetesebb dolog. Csak windows alatt iszonyatosan kényelmetlen a használata, még total commanderrel is. Aztán ha valami nem működik (már pedig általában nem szokott), akkor nem kapok semmilyen hibaüzenetet, csak szimplán bezárul az ablak, leginkább ez az, ami kiakaszt benne...
6

nem a total comanderből

nova76 · 2010. Ápr. 20. (K), 12.07
nem a total comanderből kellene indítani a parancsot. Beirod a total commanderbe hogy cmd és enter és a megnyiló fekete ablakba pötyögsz. Akkor nem zár be semmit.

De az egész PHP+windows kissé nehézkes. Mondom én, aki évekig csak windowson fejlesztettem PHP-t. Most is ott fejlesztek, csak a php program és a szerver linuxos, én meg puttyozom és SFTP-zek Eclipsevel.
Ha nincs saját szerver (bár manapság már hobbinak se drága egy VPS, cc 2e+Áfa/hó), akkor virtual PC-t, vagy a vmwaret tudom ajánlani.

Egyébként ez az ágyúval verébre dolog is sántit. Most csinálsz egy projectet. Legyen mondjuk ez egy egyszerű cms. Holnap szólnak hogy kell egy regisztráció is. Holnapután egy hirlevél küldés, majd fórum, stb. Elöbb-utóbb nem lesz veréb és Te ott állsz egy saját keretrendszerrel és nem bírod a fejelsztést, felvennél valakit. Melyikre lesz egyszerűbb alkalmazottat találni, Symfonyra vagy a sajátra, amit úgy évek óta, a programozással való ismerkedés jegyében, tákolgattál? Nem beszélve arról hogy ezek a pluginok letölthetőek, készen vannak, neked csak az egyedi igényeket kell leprogramoznod, beállítanod.
7

Yepp

inf · 2010. Ápr. 21. (Sze), 00.44
Jaja, beláttam én is elég hamar, hogy nincs kedvem ennyi kódot lepötyögni. Felesleges újra feltalálni a kereket, főleg, hogy symfony-ról elég sok jót olvastam már.

A feltelepítés kissé nehézkes volt, nem igazán értettem meg, hogy a projekt mappájából kéne meghívnom a symfony.bat-ot, hogy oda generálja a projektet. Ezt sajnos nem írták le sehol, úgyhogy csak egy fórumból sikerült kideríteni. Úgy látszik nem csak nekem okozott problémát. (Gondolom ez valami általános dolog lehet a parancssoros telepítgetős témában, hogy nem említette senki...)

Ahogy néztem elvileg Route osztályokkal meg lehet oldani, hogy magyar nyelvű url-el érjem el az oldalakat.

Ami érdekelne, hogy hogyan lehet levédeni bizonyos fájlokat (pl: admin.xls-nél azt akarom, hogy csak az admin lássa), meg mondjuk kimenetnél az XML mennyire van megtámogatva. XSS szűrést ha jól láttam be lehet állítani, mondjuk én az összes tag-et szűrném, jogosultságtól függően adnék engedélyt néhány használatára, és XML-ből húznám az adatot XHR-el, kifele meg XML+XSL-el tolnám, ami azt hiszem nem lesz túl nyerő, legalábbis nem tudom hogy fogom betenni a CSRF szűrőt az űrlapokba... Remélem le lehet külön is kérni az űrlap azonosítóját. Meg azt is remélem, hogy nem kötelező View-nél sablonnyelv használata. Na meg mysql workbenchből importálok be adatokat yml-el, de az már inkább doctrines dolog sztem.

Nemtom ezek mennyire megoldhatóak, egyelőre csak ismerkedek a rendszerrel, ha gondolod megválaszolhatnád. :-)