ugrás a tartalomhoz

Flash XML képgaléria

crisscross · 2010. Feb. 27. (Szo), 14.38
Sziasztok!

Segítségeteket szeretném kérni egy feladat megvalósításához. Készítenem kell egy Flash-XML képgalériát, ami majd local-ból fog futni, ilyen bemutató-szerűség lesz EXE formátumban. XML-adja meg a könyvtár nevét, ahonnan a képeket szedi. Jelenleg flashben tudom beállítani, hány képről van szó. Az lenne a feladat, hogy teljesen dinamikusan szedje a képeket az adott könyvtárból, függetlenül attól, hogy hány darab van benne. Nem jó ha XML-ben állítom be, hiszen az lenne a cél, hogy semmihez ne kelljen nyúlni, ha bővíteni akarom a képek számát a könyvtárban. Létezik olyan kliensoldali szkript, amely megszámolja nekem hány kép van adott esetben a könyvtárban, és változóként átadja azt a flashnek a futtatás kezdetekor?

Köszönöm előre is a válaszokat!
 
1

Fájlnevek

Poetro · 2010. Feb. 27. (Szo), 16.05
Akkor azt tudod tenni, hogy a fájlneveket úgy nevezed el, hogy egy sorozatot alkossanak, és figyeled, mikor dob a script egy I/O hiba eseményt (IOErrorEvent.IO_ERROR), és akkor befejezed az olvasást.
Mondjuk tegyük fel hogy a képeket a következőképp nevezed el: image-1.jpg, image-2.jpg, image-3.jpg ...
Ekkor elkezded betölteni, mondjuk az első 10-et. Ha mind betöltődött, akkor elkezded betölteni a következő 10-et stb. Egészen addig, amíg valamelyik nem dob I/O hibát, mert ugye akkor a kép nem létezik, nem érdemes tovább folytatni a betöltésüket.
2

sejtettem

crisscross · 2010. Feb. 27. (Szo), 18.19
Köszönöm a segítséget, motoszkált valahol a fejemben ez a megoldás, úgy véltem létezik egy egyszerűbb, vagy talán elegánsabb megoldás, de végül is ez kézenfekvő és egyszerű.
3

XML behívás paraméterezve

crisscross · 2010. Már. 4. (Cs), 18.07
Sziasztok

Egy kis rövid segítségre lenne szükségem! A kérdés az lenne, hogy lehet-e így betölteni XML-t Flashbe?


myXML.load("virtualvisit_"+getURL("javascript: filename()")+".xml?"+Math.random());

A végén a Math.random azért kell, hogy ne cache-elje az XML-t.
Ha rossz a szintaktika, mit kell javítanom benne?

Köszi előre is!