ugrás a tartalomhoz

Flash vs PHP

wurlitzer · 2010. Feb. 24. (Sze), 15.30
Sziasztok!

Még mindig küzdök egy flash+php-es progival. Megpróbálom leírni a gondom ha nem sikerül akkor felteszek egy linket ahol meg lehet nézni a problémát.

Tehát. A flash elküld két változót a php-nak amit feldolgoz és vissza küld.
Ez megy. Ezzel nincs gond. Gyakorlatilag két sor, és most így néz ki.

kuld_btn.onRelease = function() {
type_f = 'K'
z_item_f = '999'
gotoAndPlay(2)
}

ezt megkapja a php ami most csak egy leegyszerűsített forma és visszaküldi valahogy így:

<?php
$type = $_POST["type_f"];
$z_item = $_POST["z_item_f"];
print "Visszajelzes=".$type." | ".$z_item.;
?>

A flashben most már a legegyszerűbb megoldást választottam, mégha elavult is. Tesztre jó:

loadVariablesNum ("proba.php", "0", "POST");

this.onData = function() {
kapott.htmlText = Visszajelzes
}


Eddig jó és működik

A gond hogy ha nem ennyi a feladat hanem három négy további php-s oldalon is átmegy az infó és azokkal műveleteket végez, akár mit csinálok a flas már nem kapja meg. Simán a php-t futtatva van kiértékelhető eredmény és mindegy hogy sima print vagy foreach.

Ja. És úgy sem megy hogy nem a flash küldi az értéket hanem mondjuk a php-ban beállítom direktbe.

*p*
 
1

Mi a probléma

Poetro · 2010. Feb. 24. (Sze), 15.43
A gond hogy ha nem ennyi a feladat hanem három négy további php-s oldalon is átmegy az infó és azokkal műveleteket végez, akár mit csinálok a flas már nem kapja meg. Simán a php-t futtatva van kiértékelhető eredmény és mindegy hogy sima print vagy foreach.

Ja. És úgy sem megy hogy nem a flash küldi az értéket hanem mondjuk a php-ban beállítom direktbe.

Ennek így ebben a formában se füle, se farka. Mit jelent, hogy átmegy az infó több PHP-s oldalon? Mit nem kap meg a Flash?
Hogy jön ide a print meg a foreach?
Mit jelent hogy a PHP-ban állítod be direktbe? Mit állítasz be? Mit jelent a direktbe?
2

FLASH vs PHP

wurlitzer · 2010. Feb. 24. (Sze), 16.16
Semmi gong ha érthetetlen volt mert ez nehéz így megfogalmazni
Lássuk hátha így könyebb:

- Adott a flash amiből kiküldök két keresési értéket.

- A php-ban amit meghívtam bevan includolva másik php-s file (meg abba is) szóval vannak átjárások ezen progik között, de ezek mind használják a kapott infót.

- A teszt alatt csináltam, hogy nem a flasből küldtem a változó értékét hanem a kezdő php-ban direktbe írtam azaz $type = $_POST['type_F'] helyett simán csak $type = 'C'

- Print vagy foreach? Ez is teszt. A lényeg hogy valami infót kicsikarjak végre. A foreach fog majd kelleni természetesen benne egy echoval (ez így igen kihagytam), a print utasítás mint egyszerűsített visszaadási infót vetettem be.

Remélem így kicsit érthetőbb lett.

*p*
3

Nincs több értelme

Poetro · 2010. Feb. 24. (Sze), 16.41
Az teljesen mellékes, hogy mennyi PHP include van, ameddig azok nem eredményeznek kimenetet, és ebben az esetben egy sortörés is végzetes lehet.
Print vagy foreach? Ez is teszt.

Milyen teszt?

Próbáld meg, hogy Flash nélkül egyszerűen meghívod a PHPdet, és megnézed milyen eredményt ad. Leginkább ajánlott a View Source-t nézni, mivel abban látszanak a sortörések is, amik esetleg megelőzik, illetve követik a valódi kimenetedet.
4

Megnéztem simán a php-t és az

dowhile · 2010. Feb. 24. (Sze), 21.42
Megnéztem simán a php-t és az elvárt eredményt adta. A foreach utasítás szerint, ahogy kell. Egy másik foreach utasítás (ami szinte ugyanolyan felépítésű) tökéletesen megy.
Én arra gondoltam még, hogy a foreach utasítás rossz helyen van kiadva. Egy cikluson belül ahol nem tudja átadni az infót csak kiírni. Bár ez csak feltételezés.
5

Köszi dowhile! Egy próbát

wurlitzer · 2010. Feb. 25. (Cs), 01.50
Köszi dowhile! Egy próbát megért. Most minden segítség jól jön, mert több szem többet lát, és utalva Poetro hozzászólásához lehet tényleg lehetett volna benne egy sortörés amit én nem veszek észre.

Egyébként én is erre a cikluson belül kiadott rossz utalásra gondoltam, de mivel nem vagyok PHP guru (és szemben veled még csak nem is tanulom, legfeljebb autodidakta módon) számomra ezért homály ez az egész, de tény hogy nagyon ideges vagyok ettől az egésztől és a határidő meg sürget.

*p*