ugrás a tartalomhoz

Ellenőrzött fájl megosztás

presidento · 2010. Feb. 4. (Cs), 13.17
PDF dokumentumokat küldök havi rendszerességgel több személynek jelenleg levelezési listával. Szeretném úgy megoldani, hogy a levélben csak egy egyedi link legyen, és láthassam, kik töltötték le.

Biztos van már olyan rendszer kitalálva, hogy feltöltöm a fálj(oka)t, WYSWYG módon megszerkesztem az üzenetet (bejelölve, hogy hova tegye a linke(ke)t), és megadom, hogy mely címekre küldje el. Majd később visszanézhetem, hogy az egyes címzettek az egyes dokumentumokat hányszor töltötték le.

Természetesen én is meg tudnám csinálni, de gondolom, más is foglalkozott a témával, de fogalmam sincs, hogyan keressek rá. Bármilyen segítség, ötlet érdekel!

Köszönöm,
Máté.
 
1

Csak találkozott már valaki

presidento · 2010. Feb. 10. (Sze), 13.36
Csak találkozott már valaki ilyen problémával…
2

Pont ilynenel nem...

vbence · 2010. Feb. 10. (Sze), 13.51
A legegyszerűbb ha megírod vagy megíratod. Egyszerűnek tűnik, de elég speciális dologról van szó.

Ha ki akarod szűrni, hogy egy szemfüles fehasználó "kitalálja" a másik usernek küldött URL-t (szóval nem valami.pdf?az_en##kukac##email.cimem.hu), akkor vagy adatbázis kell mögé a generált URL-ek userekhez rendelésével, vagy aláírt URL-ek használata.

Kell még egy felület, ahol ellenőrizheted, statisztikázhatod kik, mit, hányszor néztek mag. Vagy ha Excel guru vagy exportálhatod CSV-be, amihez kevesebb PHP-munka szükséges.