ugrás a tartalomhoz

Tartalom duplikálás, tárhely tesztelés

Vrt · 2010. Jan. 29. (P), 14.34
Sziasztok!

Röviden a story:

Adott szolgáltatónkat megette egy másik. Rengeteg funkció nem működik. Most úgy döntöttek áthozzák az ő szerverükre a dolgainkat.

Csináltak egy www.sajatcim.hu:81 -es címen egy elérést, hogy ott teszteljünk. De mivel ez csak egy virtuális valami, így sok mindent nem lehet tesztelni. Ezért most kapunk egy fake címet, plusz új tárhelyet, ahol teljeskörűen teszelhetünk.

Az lenne a kérésem, hogy segítsetek a .htaccess (vagy hol kell) beállításában, hogy a google, ne tekintse erre a néhány napra tartalom duplikálásnak a 81-es porton és a fake címen elérhető oldalainkat.

Köszi a segítséget.
 
1

Nem teljesen értem,

Thoer · 2010. Jan. 29. (P), 21.33
hogy a Google, hogy találna oda. Ha a te domained és Google által ismert oldalaid elérhetőek maradnak vagy legalább nem lesznek rögtön a 81-es portra irányítva és te külön nem linkeled a teszt verziókat valami Google által ismert helyről no-follow nélkül, akkor nem is fogja a kereső megtalálni. Ha pedig valamiért mégis azt gondolod, hogy oda fog találni, akkor tiltsd ki a kérdéses könyvtárakból a robotokat egy robots.txt-vel vagy egy apache jelszó használatával.
2

robots.txt

janoszen · 2010. Jan. 29. (P), 22.51
Elhelyezel egy robots.txt-t, amiben letiltasz minden nemű indexelést.
3

És a robots.txt -ben hogy

Vrt · 2010. Jan. 30. (Szo), 11.31
És a robots.txt -ben hogy tiltom az indexelést? (nem a htaccess-re gondoltál?)
És a tiltást a sajatcim.hu:81 -re adjam?
4

robots.txt

thomasrc · 2010. Ápr. 9. (P), 23.01
robots.txt-be beírod a következőket:

User-agent: *
Disallow: /


És feltöltöd a domain gyökérmappájába a fájlt. Ha véletlenül az oldalra tévedne egy keresőrobot, akkor lekéri a robots.txt fájlt, ami megmondja neki, hogy ne indexeljen semmit.

Szerk.: Most nézem, hogy januári a post, gondolom azóta már sikerült megoldani.
5

Subdomain

Max Logan · 2010. Ápr. 9. (P), 23.06
Én egy dev.domain.tld subdomain-nel oldanám meg a kérdést. Ezt még meg lehet fejelni egy HTTP authentikációval, hogy csak az férjen hozzá, akinek kell.