ugrás a tartalomhoz

Php - nocache csúszik

inf · 2009. Nov. 3. (K), 20.01
Sziasztok!

Próbálok összehozni egy kapcsát. A lényeg, hogy egy fájlban generálom a kódot, mentem el a sessionben, és íratom ki a képet. Tehát nem a sessionnel van a gond.

Az itthoni szerveremen rendesen megy, viszont ha felteszem a tárhelyre, akkor azt csinálja, hogy a sessiont átírja, a cache-ből megjeleníti az előző képet, és a cachet felülírja az új képpel. Tehát a megjelenített kép egyel késik a sessionben lévő kódhoz képest.

Mindez csak firefox alatt jelentkezik. Megnéztem az itthoni gép, és a szerver header infoit, és kiszedtem, hogy miben klönböznek.

[colorer]
rossz

Cache-Control: max-age=0

X-Powered-By: PHP/5.2.6
Connection: close
Transfer-Encoding: chunked


----------------------------------------------------------


X-Powered-By: PHP/5.3.0
Content-Length: 444
Keep-Alive: timeout=5, max=99
Connection: Keep-Alive
[/colorer]

Gyakorlatilag mindegyiken nocache, múltba állított expires stb van, szóval elméletileg ugyanúgy kéne menniük cache szempontjából. A fenti dolgokban nem látok semmi olyat, aminek ilyen hatása kéne, hogy legyen, ezért tanácstalan vagyok. Remélem, hogy ti többet tudtok. :-)
 
1

megoldás

inf · 2009. Nov. 4. (Sze), 14.08
Közben kiderült, hogy az volt a gond, hogy a képet css-ből háttérképként hivtam meg, és nem img src-vel. A háttérképes módszernél valamiért ilyen furán kessel a firefox. Az rejtély, hogy miért szerverfüggő mindez.