ugrás a tartalomhoz

MySQL INSERT belassulás

rrd · 2009. Nov. 3. (K), 11.42
Hari,

Most telepítettem újra az asztali gépemet Ubuntu 9.10-re. Azóta ha mysql console-ból vissza akarok tölteni egy dumpot akkor nagyon lassan hajtódik végre.

16.000 rekordot pl most már több perce insertel, pedig az újratelepítés előtt ez kb 2 perc volt. Nincsenek különösebb indexek, biztos nem az lassítja le. Az egyes queryk 0,05 s körül futnak le, de olyan mintha az egyes queryk között várakozna.

Mi lehet ez?
 
1

Ha olyan, mint az Oracle,

deejayy · 2009. Nov. 3. (K), 12.58
Ha olyan, mint az Oracle, akkor esélyes a töredezettség, azaz sokszor volt delete a táblán, és nem szabadult fel az üres hely. Ha van előtte drop table, akkor ez irreleváns.

Esetleg túl sok I/O művelet van konkurensen ugyanazon a diszken. Nézz I/O statot betöltés közben. Bár az eredményekre nincs instant megoldás, egy-két tippet tud adni a google.

Nem tudom, most milyen FS-sel szállítják az Ubuntut, de a töredezettség is problémát okozhat, illetve az FS/diszk paraméterek változhatnak kiadásonként.

Valamint ugye memória. Ha elkezd swappelni, ugyanúgy lelassíthatja a betöltést.

Esetleg csinálj néhány általános benchmarkot fs és db szinten, hátha kiugrik valami.

De találkoztam már HW hibával is, azaz olyan hdd-vel, ami 1.2 mbyte/sec-nél nem tudod többet valami meghibásodás miatt.
2

Nem, valahol máshol kell

rrd · 2009. Nov. 3. (K), 13.39
Nem, valahol máshol kell tapogatóznom. DROP DATABASE után vagyok, nincs sok IO művelet, nincs töredezettség, a swap nem kerül használatra, a proci és a memória bőven elég. Minden más normál sebességgel mentődik, nem hinném, hogy hdd hiba.

Valami MySQL beállításra gyanakszom, de nem tudom mit keressek.