ugrás a tartalomhoz

PHP 4 és PHP 5 együttes működtetése XP-n?

Seemann · 2005. Nov. 13. (V), 15.59
Sziasztok!

Tudom ez ezerszer lerágott csont ...
XP-s gépen szeretnék olyan környezetet kialakítani, amiben régi PHP4-ben írt progi is menne, meg lehetőség lenne PHP5-ben is fejleszteni.
Ismerem az ilyen xampp meg hasonló progikat, ezeket szeretném elkerülni, ha lehet.
Miből melyik verziót rakjam fel? (Hogy hogyan, az majd ezután következik :-))
Kösz a segítséget!

Üdv!
 
1

Csökkentem az igényemet :-)

Seemann · 2005. Nov. 14. (H), 19.35
Miből mit (milyen verziót) rakjak fel, hogy bérelt tárhelyen fusson a progim.

Kösz a segítséget!

Üdv!
2

amilyen ott van

Hojtsy Gábor · 2005. Nov. 14. (H), 20.08
Ez elég kézenfekvő választ maga után vonó kérdés. Arra van szükséged, ami az adott tárhelyen elérhető, vagy legalábbis azt közelítő. Ekkor lesz a legkevesebb problémád.
3

Pontosítok

Seemann · 2005. Nov. 15. (K), 15.02
Végülis feltettem a PHP5-öt és a MySQL5-öt. Ha nem használom ki az újdonságokat, akkor van remény arra, hogy fusson a progi egy bérelt tárhelyen?
A másik, az ékezetes karakterek problémája. Mit mire állítsak szerinted? A phpmyadmin valami hibaüzenetet küldött, hogy a PHP/ext könyvtárban lévő v.milyen dll fájlban nem talál megfelelő karakterkészletet. Ez összefügghet azzal, hogy az ő-k nem mindíg jelennek meg a progiban? Mit lehetne elkövetni ez ügyben?
Kösz!
4

miért akarsz magadnak bajt?

Anonymous · 2005. Nov. 15. (K), 15.36
Mi a gond azokkal a verziókkal, amiket a szolgáltatód használ? Ha gond van velük, miért ezt a szolgáltatód választottad?
5

Nem magamnak

Seemann · 2005. Nov. 15. (K), 16.52
Nem magamnakn írom a progit, nem tudom hova rakják fel. De a legnagyobb baj velem van :-) mint egy tipikus win-es felhasználó, azt gondolom egy progihoz nagyobb verziószám van bigyesztve, attól már jobb is. Tudom, ez közel sincs így, de tudat alatt az ember törekszik mindíg a legújabbra. Most rakom fel a gépemet, gondoltam váltok. Mikor, ha most nem. Na nem vagyok egy PHP guru az gondolom tisztán látszik ... Csak betör a szolgáltatókhoz is előbb utóbb a PHP5 nem?
6

utóbb

Anonymous · 2005. Nov. 15. (K), 19.12
Sajnos csak utóbb, addig, amíg nem lesz több olyan kliens, aki akkor fizet, ha PHP 5-öt kap, és máshova viszi a pénzét, ha valahol ezt nem adják meg neki.
7

Betört az már... :)

Bártházi András · 2005. Nov. 15. (K), 21.25
Pedig szerintem nem egy olyan nagy dolog, nálunk van PHP 5 (is), illetve egy másik helyről is tudok, ahol átálltak már. Bár tényleg nincs sok PHP 5-ös ügyfelünk. Valószínűleg majd az 5.1-es verzió hozza meg az áttörést.

-boogie-