ugrás a tartalomhoz

PHP + MSSQL kapcsolódási hiba

tisch.david · 2009. Ápr. 1. (Sze), 10.49
Sziasztok!

Megpróbáltam elindítani a tegnapelőtt még faszányosan működő lokális PHP-s alkalmazásomat (MSSQL 2005 adatbázissal a feneke alatt), erre kapok egy "Unable to connect to server..." hibaüzenetet.
Legjobb tudomásom és az SVN napló szerint nem változtattam semmi lényegeset, az Exception dump-ban szereplő kapcsolódási paraméterek korrektek, ellenőriztem az ntwdblib.dll-t, megnéztem, hogy engedélyezve van-e még mindig a távoli csatlakozás, megnéztem, hogy még mindig jó-e a lúzernév és a jelszó, de minden stimmel.
Van valami tippetek? Nem érkezett mostanában olyan javítócsomag, ami indokolhatná esetleg ezt a hibát?
Bármilyen tipp jól jönne, mert kezdek kissé rosszkedvű lenni. :(

Köszi előre is:

Dávid
 
1

MSSQL szerver

Poetro · 2009. Ápr. 1. (Sze), 11.11
Az MSSQL szerver fut? Nem dobott-e az valamiért hátast? (M$ termékeknél előfordul az "indokolatlan" fagyás). Szóval előbb ellenőrízd le a futó szolgáltatások között, mi vele a helyzet, aztán nézz hibanaplót, hátha fut, csak valami más problémája van, ami miatt nem lehet hozzá kapcsolódni, mondjuk az egyik adatbázis fájl korrupt, vagy ilyesmi.
2

Elindult

tisch.david · 2009. Ápr. 1. (Sze), 12.07
Köszi a tippet!
A szolgáltatások is futottak és számottevő hiba sem volt, viszont erreföl mégegyszer átnéztem az összes beállítást, és a Surface Area Configuration for Services and Connections-ben átállítottam, hogy távolról és lokálból is lehessen csatlakozni az adatbázishoz. (Bár én lokálból használom, és hozzá sem nyúltam ehhez soha, de mit lehessen tudni...)
És elindult...

Köszi a segítséget!
További szép napot:

Dávid