ugrás a tartalomhoz

JavaScriptből GWT (GXT)-be

Ustak · 2009. Feb. 25. (Sze), 16.11
Azzal az örömteli problémával találtam szembe magam, hogy GWT-ben fogjuk kreálni következő projektünket (Én halkan megjegyeztem hogy magam is tudok javascriptre "fordítani" és szeretek is, de hajthatatlanok:-)). Át is futottam egy két tutorialt, lehúztam ubuntu alá az eclipse-t, szépen össze is raktam a dolgokat, még egy 32 bites java fordítót is "alternáltam" mert próbálkozásaim során kiderült hogy a 64 bites dolgokat a GWT nem támogatja és megmondom őszintén tetszik a dolog.
Viszont gondom a java. Persze átnéztem gyorsan az alapokat, és meg is ragadt az inheritance, access modifiers, method overloading overriding hogy párat felsoroljak. Persze nem jutottam végig a dolgon, de gwt példakódban akadtam homályos részekbe:

@override //(miért kell, ha egyébként is a subclassok metódusai felülírják a superclassok metódusait, vagy nem? Tény, a kód nem fut nélküle.
ArrayList<String> //mire valók a <> jelek?
Eclipse error: csak runlevel x-től fut az adott feature... //jó ezt megoldottam
Ant (említették hogy majd kell)

A szerver oldal is java-ban íródik majd, bár az (szerencsére) nem az én feladatom.
Nyugalom, nem én leszek a projektkoordinátor, de szeretem érteni amit csinálok. Tehát kérésem - kérdésem az lenne, hogy vannak e ilyen téren tapasztalataitok, mi lenne a javanak az a része, amit a gwt tekintetében átnéznétek, és esetleg melyik a súlyozottabb, fontosabb, idevágó része a nyelvnek.
Köszi!
Gábor.
 
1

Generic

Ustak · 2009. Feb. 25. (Sze), 16.58
ArrayList<String> = Generic type. Erre is rájöttem éljen.
2

annotations

zila · 2009. Feb. 25. (Sze), 17.28
Ez a fordítónak szól, ezzel jelzed, hogy felülírsz egy metódust. Ha mégsem teszed (mert pl. elírod a metódusnevet) akkor hibát fog dobni fordításkor.

itt egy kis olvasnivaló
3

Ant

zila · 2009. Feb. 25. (Sze), 17.33
Az ant nem ördöngősség, jó doksik vannak hozzá a neten. Én php-hoz is használom deployment-re: összemásolja a kódot a build könyvtárba, lefuttatja rajta a ZendGuard-ot, svn commit üzenetekből ChangeLog-ot generál és elkészíti a tarball-t, növeli a build number-t, tag-et csinál a kiadásról stb.

Java esetében ez felel meg a makefile-nak. Kiscsillió plugin van hozzá, emailt küld, svn-be commitálhatsz vele, fileokat másolgathatsz (ftp/sftp/scp) webservice-t hívogathatsz belőle, meg amit el tudsz képzelni.
4

Köszi

Ustak · 2009. Feb. 25. (Sze), 20.23
mindkettő hozzászólásod! Így már jogos az override, az antot meg majd átnézem, biztos az ftp és a verziókövetés miatt fogjuk használni.