ugrás a tartalomhoz

Hibával tér vissza egy PHP szkript

laptop-service · 2009. Feb. 22. (V), 16.16
Sziasztok,
Szeretném kihangsúlyozni, hogy nagyon kezdö vagyok PHP terén, ezért nem tudom pontosan leirni, hogy mit nem csinál a PHP forráskód, de megpróbálom elmagyarázni.
Adott a probléma élesben itt: http://www.laptop-service.info/smap/index.php?op=crawl ha megnyomod a "Run" gombot akkor egy rövi idö után ezzel a hibával áll meg: Total pages indexed: 1
Calculating changelog...
Creating HTML sitemap...
Warning: ksort() expects parameter 1 to be array, null given in /home2/laptop/public_html/smap/pages/class.html-creator.inc.php on line 49

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home2/laptop/public_html/smap/pages/class.html-creator.inc.php on line 51

Az egész programocskát becsomagoltam ugyan úgy ahogy a tárhelyen fent van. Innen letölthetö: http://www.laptop-service.info/smap/smap.rar

Sajnos valaki nagyon kriksz-krakszosan adta meg a változókat, de remélem aki ért a PHP-hez annak nem lesz nagy gond.

Köszönettel,
laptop-service
 
1

tömb vizsgálat, hibakezelés

Hodicska Gergely · 2009. Feb. 22. (V), 16.40
Kap a 49. sorban a ksort egy tömböt (elvileg). Na az nem feltétlenül egy tömb, meg kell nézni, hogy hogyan áll össze a tartalma, és további felhasználás előtt le kell csekolni, hogy tömb-e. A foreach is utána ezen fekszik el.

Az éles szerveren pedig illene kikapcsolni a hibaüzenetek megjelenítését (display_errors php.ini beállítás).
2

Ez van a ksort elött

laptop-service · 2009. Feb. 22. (V), 17.07
function Z9jnRFv_FmHXN($sl,$PSyERNx_fX3yH75=0,&$KJwBTVXJeYjG)
{
global $u0pk35zQbvIj4, $eQaiLJTAYGEFbJ0D, $grab_parameters,$kKd42AXcG3p;
$M4MpKAUCS4w3 = '';
ksort($sl);


A $sl csak a fenti function-ban van, korábban nem fordul elö.
4

paraméter

Hodicska Gergely · 2009. Feb. 22. (V), 18.54
Az $sl a függvény paramétere, azt nézd meg, hogy hol van ez a függvény használva. A helyedben betolnám ezt a kódot egy PHP-t ismerő szövegszerkesztőbe, ami támogatja a kódon történő navigációt, és akkor talán nem annyira zavaró az obfuscalt kód.
6

Debugger

laptop-service · 2009. Feb. 22. (V), 19.57
Egy PHP Designer nevü programmal néztem, ami szintén azt mondja amit Te, hogy tömb kellene, de az nincs. Na de most ilyenkor mi van????
7

a könnyen megjegyezhető

rrd · 2009. Feb. 22. (V), 21.00
a könnyen megjegyezhető Z9jnRFv_FmHXN függvényt hívja valami más, ami nem jó paraméterrel teszi ezt.
9

Z9jnRFv_FmHXN függvény

laptop-service · 2009. Feb. 23. (H), 06.58
Megnéztem Total Commanderrel a függvényt, de csak ezt találta az összes PHP fájlban:
function Z9jnRFv_FmHXN($sl,$PSyERNx_fX3yH75=0,&$KJwBTVXJeYjG)
Több utalás erre nincs.
12

debug backtrace

gex · 2009. Feb. 23. (H), 11.55
van egy debug_print_backtrace nevű függvény, amivel kiderítheted hogy hol hívják meg ezt a szép függvényt. ha ez sem segít akkor tényleg a készítőkkel vedd fel a kapcsolatot. ez egy esetben megoldhatatlan, ha nem fizettél a programért.
14

Valami ilyesmi a válasz

laptop-service · 2009. Feb. 23. (H), 15.30
Creating HTML sitemap... Warning: ksort() expects parameter 1 to be array, null given in E:\Gabor\Laptop\1\class.html-creator.inc.php on line 49 Warning: Invalid argument supplied for foreach() in E:\Gabor\Laptop\1\class.html-creator.inc.php on line 51 Warning: include(UpTCkRAsx2Httkoclass.templates.inc.php): failed to open stream: No such file or directory in E:\Gabor\Laptop\1\class.html-creator.inc.php on line 98 Warning: include(): Failed opening 'UpTCkRAsx2Httkoclass.templates.inc.php' for inclusion (include_path='.;C:\php5\pear') in E:\Gabor\Laptop\1\class.html-creator.inc.php on line 98 Fatal error: Class 'cxuzJSkbp' not found in E:\Gabor\Laptop\1\class.html-creator.inc.php on line 99
15

több sebből vérzik

gex · 2009. Feb. 23. (H), 16.19
először is ebben nincs benne a debug_print_backtrace() kimenete. másrészt itt már le sem fut a program (fatal error), mert hiányol egy fájlt, ami a nyitó hozzászólásban még nem volt probléma. (itt már öt hiba van, míg először csak kettő volt)
16

Na..... Talán itt már lesz valami.....

laptop-service · 2009. Feb. 23. (H), 16.49
Creating HTML sitemap...
Warning: ksort() expects parameter 1 to be array, null given in /home2/laptop/public_html/smap/pages/class.html-creator.inc.php on line 49
#0 Z9jnRFv_FmHXN(, 0, 0) called at [/home2/laptop/public_html/smap/pages/class.html-creator.inc.php:100] #1 include(/home2/laptop/public_html/smap/pages/class.html-creator.inc.php) called at [/home2/laptop/public_html/smap/pages/page-crawlproc.inc.php:92] #2 include(/home2/laptop/public_html/smap/pages/page-crawlproc.inc.php) called at [/home2/laptop/public_html/smap/index.php:70]
Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home2/laptop/public_html/smap/pages/class.html-creator.inc.php on line 54

Bocsánat, de programozásban kétbalkéz vagyok. :(
17

ebből kiderül, hogy a

gex · 2009. Feb. 23. (H), 16.56
ebből kiderül, hogy a pages/class.html-creator.inc.php fájl századik sorából van meghívva a függvény. ott van neki átadva egy rossz vagy átadva rosszul egy paraméter.
18

100. sor tartalma

laptop-service · 2009. Feb. 23. (H), 17.24
Z9jnRFv_FmHXN($QYzbdvM1h['elem'],0,$KJwBTVXJeYjG);

Originalban igy néz ki a 100. sor
21

passzolom

gex · 2009. Feb. 23. (H), 22.55
most ismételgethetnénk ezt a pár lépést (beírsz egy sort, kérek még egyet) elég sokáig, de attól sem biztos hogy megoldódna a gondod. :) nem véletlenül van összezagyválva a kód.

szerk: letöltöttem, belenéztem, tagoltam a kódot aztán elég hamar meguntam. mivel írtad, hogy nem értesz a programozáshoz, ezt a feladatot ahhoz tudnám neked hasonlítani, mintha neked egy újságban kéne megkeresned egy adott témájú cikket úgy, hogy az összes betű össze van keverve.
kicsit keresgéltem helyetted, és ennek a xml generátornak van egy ingyenes verziója, ami 500 oldalig működik. és akkor itt megkérdezném, hogy milyen oldalhoz kell ez neked? három lehetőségre gondoltam, amiből a legvalószínűbb hogy ehhez a laptop-service.info-hoz. ehhez felesleges, mivel full flash oldalad van. nem kell hozzá a sitemap. a másik két lehetőség (valószínűtlenebb mivel nem programozol) hogy egy 500 oldalnál kisebb terjedelmű weboldalhoz, ez esetben ott az ingyenes verzió, vagy egy 500 oldalnál nagyobb terjedelmű oldalhoz, ez esetben meg valaki fizesse már ki azt a 20 dollárt.
22

Köszönöm az ésszerü megoldást.

laptop-service · 2009. Feb. 24. (K), 00.27
Igen ezt az 500 oldalas ingyen dolgot választom, igaz, hogy a mostani oldal flash, de tervezem lecserélni. Tehát száz szónak is egy a vége, köszönöm.
3

és honnan szedted ezt a

rrd · 2009. Feb. 22. (V), 18.34
és honnan szedted ezt a kódot? át van futtatva valami kódkeverőn, így elég macerás lesz debuggolni.
5

Kódkeverö

laptop-service · 2009. Feb. 22. (V), 19.11
Hát sajnos mivel fizetös, igy elképzelhetö, hogy az alkotók mindent megtettek annak érdekében, hogy ne legyen egyszerü a változtatás :(
8

Mivel fizetős

Poetro · 2009. Feb. 22. (V), 22.37
Mivel fizetős, kérj tanácsot az eredeti program írójától, minden valószínűség szerint benne van a garanciában.
10

Mivel fizetös (Poetro)

laptop-service · 2009. Feb. 23. (H), 07.04
Bocsánat, de buta ötletekkel én is tudok "segiteni" bárkinek, ehhez nem kell különösebb tudás.
Ha a dolog megoldható lenne akkor nem itt fárasztanám az emberek agyát.
11

Azért...

janoszen · 2009. Feb. 23. (H), 10.14
Azért nézzél már körül, hogy kit szólsz le. Poetro itt már számtalan embernek segített és még soha nem láttam tőle haszontalan, beszólás- jellegű postot. Ez elmondható Rólad is?

Egyébként meg teljesen jogos a felvetés, mert ad 1 ha fizettél érte, javítsa ki a gyártó, ad 2 mi értelme van megjavítani, ha a következő verzióban egyanúgy ott lesz a hiba?
13

Azért..... Azért!

laptop-service · 2009. Feb. 23. (H), 15.04
Engem nem az érdekel, hogy ki kinek mikor mennyit segitett (nekem például semmit!) hanem azt kellene figyelembe venni (ahogy ezt én próbálom tenni), hogy ezen a forumon a témába vágó dolgokról beszélgessünk és ne fölösleges (haszontalan) dolgokkal irjuk tele az oldalt, rákényszeritve a másikat is (engem) haszontalan irományok irására. Nem ide tartozik, de azért most már leirom: Mint ahogy a nickem is mutatja, nem PHP zseni vagyok hanem notebook javitással foglalkozom, csupán probálok saját magam összehozni valami megfelelö weboldalt, egy kevés hozzáértéssel (szerintem az akaratot dijjazni kellene, nem leszolni), ami igy-úgy sikerül is. A PHP-s sitemap-ot pedig egy ismerösöm adta (szintén nem PHP zseni), aki szintén nem tudta megmondani pontosan honnan van. Tehát a végeredmény, vettem a bátorságot ide irni, és tanácsot kérni. Nem akarom firtatni, hogy kedves Magyar polgártársaimnak milyen programjaik vannak vajon hány százalékban használnak jogtiszta programot, továbbá aki egy nem jogtiszta program használatával kapcsolatban tanácsot kér azt rögtön el kell itélni?! Azért "proclub" azért.....
19

Nem erről van szó

janoszen · 2009. Feb. 23. (H), 22.36
Gondolj már bele, szerinted, a program ismeretének teljes hiányában, néhány bemásolt obfuszkált kódsor alapján hogy tudnánk megfejteni, mi a programod baja? Ez kb olyan, mint ha valaki azt mondja Neked, hogy "nem megy a laptopom". Mire visszakérdezel, hogy mi baja, jön a válasz: "Hát nem megy." Te az ilyen embereket hova szoktad elkívánni?

Amúgy csak csendben jegyzem meg, hogy szvsz ha fizetős programról beszélsz, jogosan gondolja az ember azt, hogy fizettél is érte. De hiába mond Neked bárki bármit, aki nem tolja alád a kész megoldást, hanem fölhívja a figyelmedet a probléma nehézségére, azt elküldöd melegebb éghajlatra. Szerintem, ezzel a hozzáállással senkiből sem váltod ki a segítő szándékot.
20

nem értem

gex · 2009. Feb. 23. (H), 22.39
én sem értettem teljesen azt a felháborodást, de ezt se nagyon:
a program ismeretének teljes hiányában, néhány bemásolt obfuszkált kódsor alapján
felmásolta az egészet egy szerverre és belinkelte...
23

Mea

janoszen · 2009. Feb. 24. (K), 01.05
Én kérek elnézést, valóban ott volt csak nem volt belinkelve.

Szerk: kár hogy 404.
24

404

gex · 2009. Feb. 24. (K), 01.33
már az. eddig nem volt. ff linkification plugin pedig must-have. ;)
25

Szoftver

janoszen · 2009. Feb. 24. (K), 03.09
Namost ha jól néztem, ez a szoftver időközben free lett: http://www.vladd44.com/phpbb3-mods/php_google_sitemap_xml_generator_free.php vagy én néztem el.
26

az

gex · 2009. Feb. 24. (K), 03.21
http://www.xml-sitemaps.com/ (#21)