ugrás a tartalomhoz

100 Million IE7 Installations!

Hojtsy Gábor · 2007. Jan. 14. (V), 18.46
Jól terjed az IE 7
 
1

Forced update

Jano · 2007. Jan. 14. (V), 19.24
Ezek vajon már a "forced update" frissítésekkel együtti adatok vagy csak akik letöltötték külön és telepítették?
2

Kérdez

janoszen · 2007. Jan. 14. (V), 20.25
A forced-update nem annyira forced. A Windows update rákérdez, hogy szeretné-e telepíteni, külön kiemelten. (Angol Windowsom van. :)
3

Az is több

Jano · 2007. Jan. 14. (V), 20.46
Azért az bőven elég. Szerinted Firefox hány helyen lenne már installálva ha csak aegyet kell volna klikkelni a kérdésre, igen rakjad fel, kipróbálom?!
4

Én...

janoszen · 2007. Jan. 15. (H), 13.11
Ami Windowst én telepítek, abba alapból integrálva van a Firefox és a Thunderbird. Sztem sok rendszergazda teszi föl őket, úgyhogy a Microsoft a tömeg erejével verődik. :)

Az átlag felhasználónak majdnem mindegy, mit használ. Egyet kivéve. Ha állandóan vírusos a gépe, akkor egy idő után elkezd elege lenni.
5

Firefox vs ZoneAlarm

Jano · 2007. Jan. 15. (H), 13.21
Ehhez kapcsolódoan tanulságos eset: Firefox-ot és ZoneAlarm-ot telepítettem kedves ismerősöknek és egyszercsak azzal hívtak fel, hogy a Firefoxban nem megy a net, IE-ben igen, FF-nem. Kellett kis idő míg rájöttem, hogy mi történt. A Firefox automatikus frissitésével a ZoneAlarm feldobta a kis buborékot, hogy megváltozott egy program. Ők meg simán lelötték, engedélyezés nélkül. Érdemes erre felhívni a figyelmet.
6

Felhívni ...

Max Logan · 2007. Jan. 15. (H), 19.17
Mármint a kedves user figyelmét arra, hogy tanulja már meg használni a tűzfalat. Ugye erre gondoltál ?! :-)
7

Megtanulni?

janoszen · 2007. Jan. 16. (K), 11.13
A legtöbb otthoni felhasználó pánikba esik, ha megjelenik az ilyen buborék és lelövi a dolgot.

Személy szerint én nem szeretem az olyan tűzfalakat, amik a portok, stb. blokkolásán kívül mással is foglalkoznak. Nem tudom, ezért-e, de valahogy mindig kegyetlen lassúnak bizonyultak és több volt a macera velük mint a haszon. A programok bizerálgatása maradjon a víruskereső feladata.

Amit demóban kipróbáltam, az az 8signs firewall. Nagyon jó, csak fizetős. Most router van, úgyhogy le van a gond róla.
8

Router vs tuzfal

Jano · 2007. Jan. 16. (K), 11.31
Egys router altalaban tenyleg jo, de ha laptoppal maszkal az ember es Wifi-vel kapcsolodik idegen helyen, akkor bizony kell a tuzfal program is.

A ZoneAlarm egyebkent egy nagyon konnyen hasznalhato program, nekem minden ismerosom ezt hasznalja.
9

ZoneAlarm

Max Logan · 2007. Jan. 16. (K), 13.24
A Zonealarm 6.5-ös verzióját használom. Pontosan a program birizgálás az ami legjobb ebben a tűzfalban, mert ezzel teljes mértékben tudom kontrollálni, hogy milyen progi mehet ki netre.

Nem egyszer volt szükségem ezen funkcióra, hogy egy full spyware-es gépet egyáltalán olyan állapotba hozzak, hogy elérjem a netet víruskereső és spyware kereső update miatt. Tehát nagyon is hasznos, hogy minden egyes program vezérelhető, hogy kimegy-e netre vagy sem.

Ebben az 6.5-ös verzióban még azt is megkérdezi soxor, hogy a taskmanager hozzányúlhat-e a futó folyamathoz ha ki akarom lőni. Ez először nagyon idegesített, mert előtte a 4-es verziót használtam és abban ilyen még nem volt. Viszont ez is hasznos lehet, lehet követni, hogy mi hol tapiz a rendszeren.

Én azon az állásponton vagyok, hogy nem a user-eknek kellene a segge alá tenni mindent, hogy még véletlenül se értsék meg, hogy mi volt az az ablak, hanem igenis arra kell nevelni őket, ha már egyszer szgépeznek, pláne neteznek akkor alapvető dolgokat tanuljanak meg. Ez kb. olyan mint a kresz. Lehet, hogy vki nem vezet autót, de ált. tisztában van az alapvető dolgokkal.