ugrás a tartalomhoz

Microsoft takes email design back 5 years

Jano · 2007. Jan. 13. (Szo), 22.25
Az Outlook 2007 már nem az IE motorját használja a HTML levelek megjelenítésére
 
1

a Microsoftnal kihunyt a szikra?

toro · 2007. Jan. 14. (V), 10.02
ha ez tenyleg igy igaz, akkor nem 5, de 10 evvel lep vissza a MS, mert mire ujra korszerusitenek, elore lepnek, el fog telni ujabb 5 ev. Es akkor a reach text format mar tenyleg elegge szegenyesnek fog hatni.

a legnagyobb kellemetlenseg azokat eri majd, akik nem tudjak elmagyarazni a fonokuknek, aki egy emailt csak csilivili hatterrel es csodas kepekkel, ide-oda beszurt boldokkal, meg piros betukkel tud elkepzelni, hogy ami eddig mukodott es template-ben hasznalatos volt, miert megy a kedvenc szoftveren tonkre.
(ilyen vagyok en)

videokon latva a Vista bemutatokat, az IE7 bukdacsolasat, olvasva ezt a hirt, az az erzesem, hogy a MS fiuknal kihunyt a kreativitas, vagy valami belso szervezeti rendszer (koltseghatekonysag ellenorzo foosztaly?) megakadalyozza, hogy a valoban lenduletes kreativ gondolatok ervenyre jussanak. Csak kovetes, a trendek utan kullogas, a felszines modositgatas latszik, es mivel a piaci reszesedese olyan nagy amilyen, megitelesem szerint ez nagyon veszelyes tendencia.
2

teljesen igazad van

Sulik Szabolcs · 2007. Jan. 14. (V), 11.19
Ha olvasol Joel on Software-t, akkor valeszeg ismeret a véleményét, ha nem akkor röviden összefoglalom.
Először is Joel egy ex-MS alkalmazott akinek egy kis szoftvercége van New Yorkban. Múltja miatt még most is sok MS-es embert ismert és a mostanában hallott vélemények szerint egyre inkább egy bürokratikus szervezet lesz a cégből.
A lényeg: régen, mikor az MS még kicsi volt ('80-as évek) elment több, akkori nagy céghez (pl. IBM). Körülnéztek, és látták, hogy mennyire nem arról szól a dolog amiről szerintük kellene, és azt mondták, hogy ez nekünk nem kell.
Évekig jártak náluk nagyobb cégekhez és ezt látták mindenhol. Azonban az idő múlásával eltüntek melőlük ezek a cégek, így már nem igen láthattak rossz példát, ezért most már ők maguk váltak rossz példává.
3

HTML levelek

janoszen · 2007. Jan. 14. (V), 12.58
Igazából két kellemetlen része van a dolognak.

Az egyik, hogy sajnálom azokat a webprogramozókat, akiknek majd levélküldőket kell írniuk és rákényszerítik őket.

A másik az, hogy ahelyett, hogy teljesen kivették volna a HTML supportot, egy hackelt motor van alatta, lehet megint trükközni, hogy a főnök akarata érvényesüljön.

Érdemes megnézni a The Bat! plain text mail szerkesztőjét, gyönyörűen formázott leveleket csinál. És nem egy ördöngősség...
4

Nagyon helyes!

vbence · 2007. Jan. 14. (V), 14.12
Nagyon helyes. Az e-mail legyen e-mail. Ha muszáj, legyen szemantikus, nembánom H1..H5, STRONG, P meg A. Hátterek? Ugyanmár..

Az e-mail egy üzenet. Abból csak problémák vannak, ha megpróbáljuk a web részeként kezelni, mert nem az. Semmilyen szempontból nem. (Aggályos képeket belinkelni külső forrásból. Mit csinálunk? Elküldjük csatolva ezer meg ezer példányban. Ugyan már.)

Ha dizájnos cucc kell, bármikor küldhetünk linket egy webhelyre. Amúgy meg hírlevelek? Ez a 21. század. Itt az RSS tessék hazsnálni! Ha ez kell hozzá... legyen.

Éljen a Microsoft.. éljen éljen.
5

egyetértek

demo · 2007. Jan. 15. (H), 14.46
egyetértek.
Egszerűbb, könnyebb, és erre lett kitalálva.

Rss - hát igen, még nem eléggé elterjedt sajnos.
6

Nem helyes, miert ne lehetne formazott dokumentumot kuldeni?

Jano · 2007. Jan. 15. (H), 15.04
A HTML email utalata onnan jon, hogy vannak akik nem kepesek izleses formazast alkalmazni a kuldott dokumentumra es valami ocsmanysag jelenik meg a levelezo programunkban, aminel a sima szoveg jobb lenne.

De miert kene akadalyozni azt, hogy formazott dokumentumokat kuldhessenek egymasnak az emberek, ceges logoval, fejleccel irt levelet kuldjenek egymasnak cegek? Azert mert egyesek a HTML leveleket osszekeverik a HTML oldalakkal?

Nem kell, hogy a levelezo olyan tudasu legyen mint a bongeszo, es mindent bele lehessen tenni amit egy HTML oldalba. Nem kell javascript, flash vagy mas beepulo alkaplmazas. Formazott szoveg, kepekkel, tablazatokkal. Es esetleg ott helyben kitoltheto urlappal. Ennyi. Ez miert ne lehetne biztonsagos? A HTML - CSS kombinacio pontosan erre lett kitalalva. Ha valaki nem akar formazast latni az le tudja tiltani.

Persze az emailek nagyreszehez semmi szukseg formazasokra. De miert ne a felhasznalo dontse el, hogy mikor akar formazott szoveget kuldeni es mikor nem?