ugrás a tartalomhoz

javascript loop test

tiku I tikaszvince · 2006. Jún. 13. (K), 10.14
JS ciklusok összehasonlítása.
 
1

most ez komoly?

Táskai Zsolt · 2006. Jún. 13. (K), 11.05
ciklusszámlálásokat optimalizálunk? max 10%-kal a ciklusvégrehajtási időben!? mire jó ez? nem hiszem, hogy van olyan program, ami akár 1% futási időt töltene a ciklusai futtatásával. így 1 ezrelék a spórolás. bármilyen más optimalizálás többet hoz. ha mondjuk végiggondolod, hogy mit akarsz, vagy ha a DOM hozzáféréeidet optimalizálod, vagy akármit... nem is akarok több példát írni. a ciklus legfontosabb sikertényezője, hogy első ránézésre érthető legyen - szerintem. amúgy a cikk nem hülyeség, mert jó ezt számszerűen látni, amit eddig is tudtunk, de a következtetés egyszerűen blődség - megintcsak szerintem.
Tasi
2

a ciklusmag

Hojtsy Gábor · 2006. Jún. 13. (K), 11.55
Szerintem is a ciklusmag lenne a lényeg, illetve sokkal nagyobb valószínűséggel azon lehet komoly optimalizálást elérni. Persze célszerű mindig mérni, hogy mi a lassú valójában. Az, hogy most milyen elenyésző optimalizálást lehet tenni azzal, hogy másképp írod a ciklust szerintem nem releváns.
3

komoly ám...

Bártházi András · 2006. Jún. 13. (K), 12.59
Nagyon sokat segített nekem ez a teszt. Most már tudom, hogy lényegi különbség nincs sok az egyes megoldások között (IE és FF alatt) - nem kell végigcsinálnom ugyanezt, ha optimalizálni akarok.