ugrás a tartalomhoz

Get performance insight into the upcoming release of PHP 7 - turbocharging the Web

ydsMo9gx · 2015. Május. 28. (Cs), 17.34
A Zend érdekes infógrafikát tett közzé a PHP 7 várható futási sebességéről.
 
1

Néhány gondolat

ydsMo9gx · 2015. Május. 24. (V), 17.59
Nem táltosodik meg, de ennyire látványos gyorsulásra nem emlékszem a PHP történetéből. Ígéreteik: több, mint 2-szeres sebesség, 30%-kal kisebb memóriaigény, és akár 3-szor több lekérdezést is képesek majd kiszolgálni a PHP-t futtató szerverek. A részletek a grafikonokon.

A Zend mérései szerint a PHP 7 a HHVM-nél is fürgébb lesz. Ez persze reklámanyag, meglepne, ha nem kerülnek majd elő ennek ellentmondó benchmarkok is. Magento 1.9, Drupal 7 és 8, Wordpress 3.6 és 4.1 esetén kicsi a PHP 7 előnye. Laravel, Zend Framework és SugarCRM (ezek verziószámok nélkül) esetén viszont nagy. A feltűnő különbség oka nyilván ezeknek a rendszereknek az eltéréseiben keresendő. A méréseknél használt hardverről, adatbázisról és a mérések más részleteiről semmit nem közölnek, pedig ezek fontosabbak lennének a csini grafika helyett.

A Facebook HHVM-je kompatibilitási hiányai miatt kevés helyen használható. Osztott tárhelyeken ritka lehet. A Zend viszont még nem említett kompatibilitási problémákat a PHP 7-tel kapcsolatban. Ez remélhetőleg azt jelenti, hogy egy többé-kevésbé zökkenőmentes frissítés után az összes PHP-s rendszer gyorsabban fut majd vele. Összességében ritka jó hír felhasználóknak és fejlesztőknek egyaránt.
3

Saját mérései vannak

Hidvégi Gábor · 2015. Május. 29. (P), 07.26
Saját mérései vannak valakinek?
4

Saját

Hidvégi Gábor · 2015. Május. 29. (P), 15.59
Fordítottam egyet, stabilnak nem mondható, úgy látom, sok memóriát igénylő műveleteknél szegmentációs hibával elszáll, de bizonyos esetekben működik.

PHP 5.4-en az egyik űrlapunk betöltése 260 ms körül van, 7-es alatt pedig 140 körül. Egy másiké 5.4-en 500 ms, 7-esen pedg 360 ms.
5

Coming soon: PHP 7 -- and

ydsMo9gx · 2015. Május. 29. (P), 22.50
Coming soon: PHP 7 -- and it's a scorcher: version 7 is due as a first release candidate in June, and the final production version is expected in October

[...] Return types in PHP 7 feature a syntax to, for example, specify that a function returns an array. Strict types are offered as well. "Basically, strict types, if you turn them on, are super, super strict. It has to be the correct type," Lerdorf said.

Lerdorf also warned that the upgrade also deprecates some PHP 4 functions: "Chances are pretty good if your code is from 12 years ago, it will probably break under PHP 7. If it works under PHP 5, you should be fine."


Magyarul: Kétszer gyorsabban futtatja majd a szkripteket a PHP 7 és Jönnek a skalár típushintek és a szigorú típusvizsgálat a PHP 7-be.

Már csak saját gépemen tudnám tesztelni, Windowson, vagy VirtualBoxban futó oprendszeren. Ennek nem látom értelmét.
7

A fejlesztői szerverünkön

Hidvégi Gábor · 2015. Júl. 6. (H), 12.29
A fejlesztői szerverünkön (x86) is fordítottam egy Alpha 2 verziót, most azt használjuk, egyelőre hiba nélkül működik.
6

HippyVM on average [...] 2x faster than Facebook's HHVM

ydsMo9gx · 2015. Jún. 12. (P), 03.40
HippyVM on average is 7.3x faster than stock PHP and 2x faster than Facebook's HHVM. Please check our benchmarks.
[...] HippyVM is aimed at being 100% compatible with Zend PHP [...] PyPy proven technology guarantees high levels of stability [...] Open Source [...] At present it does not include a reasonable web server integration, so it's not usable for use in production in the current form.


A benchmark-eredményeket nem webes mérésekkel kapták, hanem hagyományos számításokat végezve. Az utolsó mondat alapján ez érthető.

Egyelőre ez a hír is csak érdekesség. Leginkább a verseny erősödése örvendetes belőle.