ugrás a tartalomhoz

Miskolc honlapja a legjobb

aries · 2006. Már. 9. (Cs), 19.11
Másodízben osztották ki az e-go díjakat önkormányzati honlapok elismerésére.
 
1

<Nincs cím>

Fekete Ferenc GDA · 2006. Már. 9. (Cs), 20.39
a html tag előtt van javascript.

Online 2.0
2

:-)

Anonymous · 2006. Már. 9. (Cs), 20.51
Oldal látogató != Oldalletöltés
3

duuuuurva

Anonymous · 2006. Már. 9. (Cs), 20.53
HTML Validator

Too many errors. Not all warnings/errors were shown.
56 errors / 355 warnings
4

oldalról

sly · 2006. Már. 9. (Cs), 21.49
"... milyen a honlap informatikai fejlettsége.": Ez az amt talán nem vettek különösen számításba.

Forrás alapján a következőek a megállapításaim:
- Hibás tag szerkezet (<script> a <html> elött)
- Hiányzó doctype
- Táblázatos oldalkialakítás (ránézésre vagy 80%-al kisebb lene az oldal forrása, ha táblázat nélküli lenne)
- Felesleges commentek ( személy szerint)
... kapásból ennyi.

Személy szerint hiányolom az RSS híreket is.
5

"informatika fejlettség"

Hojtsy Gábor · 2006. Már. 9. (Cs), 22.04
Én azt nem értem, hogy miért van az, hogy ennyire nem látjátok, hogy az informatika fejlettség nem azt jelenti, hogy mennyire valid, vagy hogy milyen az oldalkialakítás... Ezt az oldalt nem webfejlesztői szempontok szerint sorolták az első helyre, ezért nem is úgy kellene megítélni, mintha bárki is ezt állította volna.
6

Informatikai fejlettség

Anonymous · 2006. Már. 9. (Cs), 22.37
Akkor mit jelent az informatikai fejlettség? Az, hogy a kód mennyire valid, vagy hogy milyen az oldalkialakítás, nem öncélú dolgok, hanem az oldal használhatóságát befolyásoló tényezők. Ezekkel biztosítjuk, hogy ne csak az IE6-tal és bekapcsolt Javascripttel böngésző, sasszemű, sztenderd monitort néző látogató tudja használni az oldalunkat. Ez a honlap nem rossz, de pl. elég kényelmetlen mobilon használni, minden oldal tetején ömlesztve jelenik meg 500 link.

Én azt értem informatikai fejlettség alatt, hogy az oldal robusztus, mindenféle látogatót kiszolgál, kényelmes használni. Azaz mint "informatika" kiválóan funkcionál. Milyen más értelmezés lehetséges?

-editke-
7

fejlettség vs. helyesség

Hojtsy Gábor · 2006. Már. 9. (Cs), 23.00
Szerintem az informatikai fejlettség ebben a kontextusban arra utal, hogy mennyire használja ki vagy alkalmazza az "informatika vívmányait". Ugye az a cél, hogy a városok, önkormányzatok felismerjék ezeket a lehetőségeket, és alkalmazzák. Az már egy következő lépcső, hogy a technikai helyesség is meglegyen. Az ugye nem fejlettség kérdése, hogy valami valid vagy nem, hanem bizonyos szempontból alapkövetelmény. De az értékelés felhasználói szempontokat vett figyelembe, nem fejlesztői szempontokat. Nagyon okosan különben szerintem. Az önkormányzatokat, hivatalokat igenis arra kell ösztönözni, hogy legalábbis használják ki az informatika fejlett lehetőségeit, persze lehet szidni a technikai helyesség hiánya miatt, de ez nem alkalmas arra, hogy a fejlettségét megkérdőjelezzük szerintem.

Én kitehetek egy helló világot technikailag helyesen, az nem lesz fejlett. Én kitehetek egy szabadon bővíthető eseménynaptárat, amihez véleményeket lehet fűzni, és ami serkenti a város közösségi életét. Az fejlett, bár nem tudni, hogy technikailag helyes-e, amíg alá nem nézünk.
9

tartalom != technikai kivitelezés

Hodicska Gergely · 2006. Már. 11. (Szo), 10.46
Szia!


Gondolom itt nem webfejlesztési szempontok alapján bírálták el az oldalakat. Ezt kéne észrevenni. Ráadásul még ilyen szempontok alapján is lehet a legjobb a többiek fényében. :)


Felhő
10

Egen...

Edit · 2006. Már. 11. (Szo), 15.22
Amint azt a sly által alább (8. hozzászólás) beküldött link is mutatja, csak a tartalmat bírálták. Gondolom, nem látták értelmét, hogy a technikai kivitelezést is pontozzák.
8

Hivatalos megfogalmazás

sly · 2006. Már. 9. (Cs), 23.23
E-go: Értékelési szempontrendszer

Érdekes hogy a lakoség oszopban találhatóak csak pontszámok ezen az oldalan.