ugrás a tartalomhoz

Slideshow miért vagy miért ne?

nevemrock · 2013. Okt. 6. (V), 12.02
Nagyméretű képek forgatása a weboldalakon. Hasznosak az ilyen animációk? Te mit gondolsz róla?
 
1

Pár reakció, csak véleményként

Pepita · 2013. Okt. 6. (V), 16.40
Biztos láttál már weboldalon olyat, hogy hatalmas képek váltakoznak a főoldalon

Igen, láttam, és teljesen felesleges. Egy "nagy" kép is befér 70kB-ba...
Mi tudjuk, hogy kell optimalizálni egy képet, mit érdemes webre kirakni és mit nem. Ezeket az ismereteket nem várhatjuk el az ügyfelektől
Éppen ezért szépen leprogramozzuk a backendben mind a fizikai, mind pedig a (pl. jpeg) minőségbeli átalakítást.
Jó az, ha mobilra optimalizált weboldal is lerántja ezeket a nagyméretű képeket?
Vagy csinálsz eleve 2 képverziót (feltöltéskor), vagy le tudod húzni annyira a fájlméretét, hogy csak a megjelenési méretét kelljen kliensoldalon (js) a kijelzőhőz igazítani. És soha nem "nyomsz le" sok képet egyszerre, hanem csak akkor a következőt (js-el), ha az előző már lejött, és letelt az időzítés is. Egyébként meg mobilra ugyanúgy kellenek képek (mert szeretik), mint asztalira.
Használsz reklám blokkoló eszközöket a böngésződben?
Igen. Mert a többségük ...
Ha valamit vásárolni akarok, majd én megkeresem, hogy mi legyen az. És pláne ne akarják kideríteni a kedvenc zokniszínem, hogy mást ne mondjak...
Fontos, ha nem működik el kell engedni.

Ez így igaz. Én legszívesebben az összeset "elengedném"... De ez magánvélemény, nem üzleti.
Tesztelésre használhatunk Google Analytics-et is.

Persze, és már játszik is a zokniszín... :)

Jó írás, elgondolkodtató szándékot látok benne, remélem ez be is jön. Szerintem kicsit lehetne részletesebb és magyarosabb (sok a "tartalom a király", 1-2 helyesírási).
2

Az igazi miért

visualc · 2013. Okt. 6. (V), 16.55
Nézzétek, aki komolyan veszi a szakmáját, az nem olvas magyar blogokat. Nem tesz jót az, hogy egy alacsony szakmai közeghez méri magát az ember, ennek a végeredménye az, hogy pl. azt hiszik az emberek itt, hogy a magyar bor világszínvonalú -.-

Ezekről a témákról alapos és hiteles számok állnak rendelkezésre bárhol a neten :
http://searchengineland.com/homepage-sliders-are-bad-for-seo-usability-163496
3

Kezdésnek vérszegény

Hidvégi Gábor · 2013. Okt. 6. (V), 17.24
Nézzétek, aki komolyan veszi a szakmáját, az nem olvas magyar blogokat. Nem tesz jót az, hogy egy alacsony szakmai közeghez méri magát az ember
Tehát elgondolásod szerint nem szabad magyar blogokat olvasni, mert alacsony a színvonal. Gondolom, azért emelted ki a magyarságot, mert az alacsony színvonal a magyarokra jellemző, és ugyanez igaz a magyar webszakmára is. Ha mindezt továbbgondoljuk,
1, mivel magyar vagy, te is alacsony színvonalon írsz,
-> remélem, te nem blogolsz
2, ha szakmai blogokat olvasol, te is webes szakember vagy
-> te is alacsony színvonalon adod elő a szakmát (pl. linkelni sem tudsz).

Ha első hozzászólásod a harminc hét regisztráció után – a saját mércéd szerint is – ilyen alacsony színvonalú, akkor mit várhatunk tőled a jövőben?
4

Nem

visualc · 2013. Okt. 6. (V), 17.57
1. elgondolásod szerint nem szabad magyar blogokat olvasni, mert alacsony a színvonal - igen
2. remélem, te nem blogolsz - nem
3 ha szakmai blogokat olvasol, te is webes szakember vagy -> te is alacsony színvonalon adod elő a szakmát - ez sehol sem korrelál, de értékelem a próbálkozást
4 pl. linkelni sem tudsz - vagy nem akarok - hoppá
5. első hozzászólásod a harminc hét regisztráció után - ezt nem is értem, hogy jön ide, de ok :D
6. a saját mércéd szerint is – ilyen alacsony színvonalú - nem, a saját mércém szerint nem - ez hibás megállapítás

igyekszel, ezért szorítok neked Gábor, de egy jó-tanács neked, ha a hazai szakmát akarod megvédeni egy véleménnyel szemben, akkor, ne kezdj már neki olyan dolgokkal hogy - nem tudsz linkelni (komolyan mondom az óvoda óta nem sértettek meg ennyire), vagy hogy az első hozzászólásod, mert ezzel egyáltalán nem segítesz a helyzeten és magad is minősíted.

Ehelyett tisztán és világosan írd le, hogy XY vagyok és sértőnek érzem ezt, mert nekem is van blogom és én világszínvonalú vagyok, erre tudok példát is mutatni (linkelsz itt) és másokat is tudok mutatni (szintén mutatsz)

Egy gyakorlati példa: ha a következő hozzászólásban azt mondod, hogy anyukám meg nem tud biciklizni, akkor azzal nem jó helyen tapogatózol
5

Egy gyakorlati példa:

H.Z. · 2013. Okt. 6. (V), 18.17
Egy gyakorlati példa: hihetetlen arrogáns stílusban behánysz ide valami hülyeséget, majd megsértődsz, mert tényleg hülyének néznek.
Kellene ide egy trollszűrő, hogy az ilyenek hozzászólásait csak az olvassa, aki kíváncsi rá.
9

Egy példa

visualc · 2013. Okt. 6. (V), 18.44
Azt hol látod, hogy megsértődtem? :) sőt jót mosolyogtam a sértés szintjén és tettem egy javaslatot, nyilván egy illusztris szakembernek nincs szüksége, hogy ilyenekkel kössék össze a nevét. Ha itt ilyenről lenne szó.

A trollszűszőt úgy hívják, hogy a fejed, amennyiben valami nem érdekel, nem olvasod, nem nézed, nem szólsz hozzá
14

Szívem szerint úgy vágnálak

H.Z. · 2013. Okt. 6. (V), 18.55
Szívem szerint úgy vágnálak ki erről az oldalról, hogy többé vissza se tudj nézni. Egyetlen ok amiért nem teszem, hogy nincs rá jogosultságom.
Részemről a továbbiakban pofázhatsz amit akarsz, nem foglalkozom veled.
15

Troll

visualc · 2013. Okt. 6. (V), 19.02
Örülök, hogy megfogadtad a tanácsom a troll-szűrővel kapcsolatban :)
7

Amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten

Hidvégi Gábor · 2013. Okt. 6. (V), 18.27
Ha odapiszkítasz a bejárati ajtó elé, miért várod el, hogy más szakemberekhez méltóan tisztelettel viselkedjen bárki is irántad?
10

nem

visualc · 2013. Okt. 6. (V), 18.45
Nem vártam el ismét, csak javasoltam, ahogy látod, a mondanivalója tele volt megállapításbeli hibákkal, a legkevésbé zavar az ovis beszólás :)
8

Szerintem pedig a te

hunkris · 2013. Okt. 6. (V), 18.30
Szerintem pedig a te próbálkozásaid nevetségesek és gyerekesek.
Példának okán megemlíteném a helyesírás teljes hiányát.


UI: A magyar borok igenis a legjobbak.
Ezekről a témákról alapos és hiteles számok állnak rendelkezésre bárhol a neten :

Jé, egy működő link!
11

Teljes hiányát? :O wow

visualc · 2013. Okt. 6. (V), 18.47
Teljes hiányát? :O wow javítsd már ki kérlek

Jéé, tudsz linkelni, de ügyes vagy, meglett a gomb? :)
6

A kérdésedre válaszolhatok:

H.Z. · 2013. Okt. 6. (V), 18.19
A kérdésedre válaszolhatok: semmit. De azt sejtem, hogy honnan érkezett. :)
12

Hátha

visualc · 2013. Okt. 6. (V), 18.48
Meséld el nekem is, hátha vicces (kaccs ;))
17

Nézzétek, aki komolyan veszi

BlaZe · 2013. Okt. 6. (V), 21.07
Nézzétek, aki komolyan veszi a szakmáját, az nem olvas magyar blogokat. Nem tesz jót az, hogy egy alacsony szakmai közeghez méri magát az ember, ennek a végeredménye az, hogy pl. azt hiszik az emberek itt, hogy a magyar bor világszínvonalú -.-

Sőt, magyarra fordított könyvet se olvasunk, igaz? :) Komolyan nem tudom hova tenni az ilyen buta hozzászólásokat. Én olvasok színvonalas magyar szakmai blogokat. Az egyik szerzőtől angolul is. Sőt, sokan mások is, mert pl a dzone-ra is kikerülnek az írásai. Segíts pls döntenem... Ezzel alacsony közeghez mérem magam, vagy ez világszínvonalnak számít? Köszi!
20

Szerencsétlen ifjú titán...

Pepita · 2013. Okt. 7. (H), 02.43
Azon csodálkozom, hogy egyúttal a WL-t is itt szidja, és még bent van.
Majd ha írt egy cikket (ide és "át is ment"), akkor kezdjük el szerintem újra elolvasni "remekműveit". Addig csak egy hülye kis flame-elő, nem érdemes foglalkozni vele. Nem kérdez, hanem helyből kioszt, válogatás nélkül bárkit-bármit.

Ádám, rendben van ez így? OK a szabad vélemény-nyilvánítás, de egyetlen szakmailag értékelhető véleményt nem láttam (tőle), csak egy offtopic-folyamot, tök feleslegesen.
23

Nem akartam hozzászólni, mert

Joó Ádám · 2013. Okt. 7. (H), 09.19
Nem akartam hozzászólni, mert hálátlan lesz, de ha már meg lettem szólítva…

Visualc sarkos megállapítása, miszerint ha magyar, akkor már értéktelen is, nyilvánvalóan nem volt szép. Ezen túlmenően azonban meglehetősen visszafogottan reagál arra, ahogy nem ő, hanem ti próbáljátok flame-be fullasztani az esetet.

Miközben a keserű igazság az, hogy amit mond, nem áll távol a valóságtól. Őszintén szólva csak azért jelentettem meg, mert számítottam rá, hogy a közösség a kellő őszinte kritikával fogja illetni, ezt azonban csak Tgr tette meg.

Tegnap rosszabb napom volt, az álláshirdetések kiverték a biztosítékot: az, hogy egy álláskereső vagy munkaadó arra nem veszi a fáradságot, hogy ha hirdet, azt a szöveget a magyar helyesírás és nyelvtan szabályai szerint, logikus szerkezetben építse fel, következetesen formázza, a technológiák nevét helyesen írja le (!), és ne írja olyan égbekiáltó baromságok, mint „pixelpontos html programozás” sorát, úgy tűnik, túlzó elvárás.

Erre jön ez a blogmark. Már a címéből is hiányzik egy kettőspont. Aztán alatta egy magyar alakú keltezés, nagybetűzött, angol hónapnévvel. A szöveg hemzseg a helyesírási és nyelvtani hibáktól, elütésektől. A sorköz gyakorlatilag nem létezik, a bekezdések közt néha van térköz, néha nincs, van olyan cím, ami az előző szakaszhoz közelebb áll, mint ahhoz, amit megjelöl. A mondanivaló rendben van, szükség van ilyen bejegyzésekre, amik körüljárják egy-egy megoldás előnyeit-hátrányait, de valahogy az egész összeszedetlen, és amint az elhangzott, mérésről nem számol be.

És hány és hány ilyen szakmai blogot látni. Tényleg ennyire igénytelenek vagyunk? Időről időre felhorgad az emberben, hogy mégis miért akar magyar nyelven publicisztikát olvasni és csinálni. Persze, Sturgeon törvényét ismerjük, de nem mindegy, hogy tíz millió vagy egy milliárd tíz százaléka.
24

Részemről

Pepita · 2013. Okt. 7. (H), 10.49
számítottam rá, hogy a közösség a kellő őszinte kritikával fogja illetni, ezt azonban csak Tgr tette meg.
Remélem az csak nem baj, hogy nem kerek-perec letámadtam... Szerintem szükséges, hogy minél több magyar nyelvű blog / cikk megjelenjen, és elkerülhetetlen, hogy az elsők "nem annyira fényesen" sikerülnek (gondolj csak rám :)), de ez ne adjon már okot arra, hogy végleg elvegyük a kedvét. Pláne ne olyantól (Visualc) - erre én lehet, hogy allergiás vagyok -, aki még semmit nem mutatott fel. Talán úgy kéne kezdenie neki is, akkor nem mindjárt "egész magyar szakmát" szidna...

Lehet, hogy én túl finoman hívtam fel a figyelmet a hiányosságokra (de megoldási javaslatokkal együtt), de tgr válaszát is túlzásnak érzem: így lehet valakinek végképp elvenni a kedvét. (És akkor honnan lesznek jó magyar cikkek? Összesen 3-4 fejlesztőtől?)

Igen, több időt és utánajárást kellett volna rááldozni, de kezdők számára gondolatébresztőnek elmegy. (Kicsit talán ezzel is túloztam: "Jó írás", de épp a felsorolt hiányosságokat akartam ellensúlyozni.)

Ezen túlmenően azonban meglehetősen visszafogottan reagál arra, ahogy nem ő, hanem ti próbáljátok flame-be fullasztani az esetet.
"ovis", "sértegetsz", ... :)

A mondanivaló rendben van, szükség van ilyen bejegyzésekre, amik körüljárják egy-egy megoldás előnyeit-hátrányait, de valahogy az egész összeszedetlen, és amint az elhangzott, mérésről nem számol be.
Ezért nem szabad helyből lehúzni. Segíteni kell neki, hogy javíthasson rajta. Én ezért javaslom sokaknak, hogy ide cikkezzenek, mert ami átmegy a te szűrőiden ( :) ), az már eléggé rendben van. Ehhez persze az is kéne, hogy ne egyedül szűrj, mert az "átfutási idő" is kedvszegő tud ám lenni.
Viszont itt - szerintem - meg lehet tanulni jó cikket írni, főleg ha jónéhányat el is olvas az eddigiekből.

Időről időre felhorgad az emberben, hogy mégis miért akar magyar nyelven publicisztikát olvasni és csinálni.
Azért, mert ez az anyanyelve. És nem csak neki, hanem még sokaknak. Menjünk vissza kicsit a történelemben: még az hiányzik, hogy az angol legyen a "hivatalos nyelv".

Azért kíváncsi lennék, ha én írkálnék ilyeneket, mint Visualc, arra miként reagálnál... Nyilván egész másképp. Ezt azért tartsuk szem előtt.

A javaslatom, amit már többször megtettem: nevezz ki, kérj fel legalább "előszerkesztőket", akár a megjelentetés jogát megtartva, így, gyorsabb átfutással hamarabb kerülhetne ki cikk ide.
Persze ugyanolyan nívókkal, mint eddig. Emellett buzdítsunk is minden "írniakarót", hogy itt cikkezzen, vagy itt is.
Bocsi, de nem siránkozni kell a minőségen, hanem javítani rajta. Erre viszont egyedül kevesen vagy: neked is csak 24 óra egy nap.
25

Szerintem nagyon fontosak

Hidvégi Gábor · 2013. Okt. 7. (H), 11.48
Szerintem nagyon fontosak ezek a témák, ezekkel is kell foglalkozni, és ha a szerző esetleg nem képes tökéletesen, mindenki igényét kielégítően megfogalmazni a mondandóját, akkor aki ezt jobban tudja, itt megteheti, kifejtheti a véleményét. nevemrock vette a fáradságot, és írt valamit a témában, míg a kritizálókra ez nem feltétlenül jellemző.

Egyikünk sem tökéletes, nem mindenki tud helyesen írni, és néha a saját szűrőjén keresztül látja a világot, erre kiváló példái a Sting által elkövetett cikkek a saját magazinjában. De! Én például azért szoktam beküldeni ezeket, mert fontosak, mert van világ az OOP-TDD-biztonság szentháromságon túl is. Ehhez szükséges egy kis rugalmasság is, hogy továbblépek azon az esetleges ellenszenven, amit esetleg az író személye vagy a fogalmazás stílusa kelt bennem, mert ettől függetlenül fogalmazhat meg jó gondolatokat.
31

+100

Pepita · 2013. Okt. 8. (K), 15.07
No comment
26

Támadtak hasonló gondolataim,

bamegakapa · 2013. Okt. 7. (H), 12.08
Támadtak hasonló gondolataim, még ha a te fogalmazásodból ki is tűnik, hogy rossz napod/napjaid volt/voltak. Tény, hogy a srác nem szerencsésen nyilvánult meg, de a reakciók azonnal lementek a szintjére.
27

Ezt kikérem nevemrock

Hidvégi Gábor · 2013. Okt. 7. (H), 12.19
Ezt kikérem nevemrock nevében, ő alkotott valamit, itt csak az érzelemkeltés ment.
29

A srác alatt nem őt értettem,

bamegakapa · 2013. Okt. 7. (H), 12.34
A srác alatt nem őt értettem, hanem a trollkodót.
28

OK. Igazatok van. Majd

H.Z. · 2013. Okt. 7. (H), 12.21
OK. Igazatok van. Majd egyszer megint kérek új jelszót talán.
Részemről egyelőre kiszálltam (e-mail nem létező, jelszó ismeretlen)

Ezt a helyet eddig külön kezeltem a többi fórumoktól, itt nem volt jellemző a trollkodás, pláne nem a trollok védelme.
Most megtörtént.
Sajnálom.

A téma nyitója azért mellesleg jelezhette volna, hogy valójában a saját lapját reklámozza vele - bennem első körben felmerült, hogy a troll és a téma indító egyazon személy és így akarja topon tartani az egyébként gyorsan süllyedő topikot. :D


No, good bye srácok!
32

Hát nekem már

Pepita · 2013. Okt. 8. (K), 15.12
most hiányzol, HZ.

Azért ne vedd udvarlásnak, vagy valami, mondom ezt minden hibáddal együtt (nekem is van, sok, de kinek nincs?).

Szóval én mielőbb visszavárlak, és nem értek egyet azzal, hogy egy szar topik miatt elmész. Kitartás! - mondom ezt pont én...
30

Persze, Sturgeon törvényét

tgr · 2013. Okt. 7. (H), 19.41
Persze, Sturgeon törvényét ismerjük, de nem mindegy, hogy tíz millió vagy egy milliárd tíz százaléka.


Egyrészt erről van szó, a magyart kábé tízmillióan beszélik, az angolt háromszázmillióan anyanyelvként, meg még négyszázmillióan második nyelvként, tehát nyilván sokkal kisebb a talent pool; másrészt ha valaki annyira jó szakember, hogy mások számára érdekes és újdonságként ható dolgokat tud írni, akkor miért tenné azt úgy, hogy a potenciális olvasóinak csak egy ezreléke értse? Szóval nem meglepő, hogy a magyar blogoszférára nagyrészt a középszerű szerzőknek "elismételjük magyarul, amit mások már elmondtak" tartalom marad. (Akik persze ettől még hasznos munkát végeznek - sajnos bőven vannak programozók, akik nem vagy nem jól beszélnek angolul, és ők csak az ilyen blogokból tudnak tájékozódni.)

Mindenesetre ez a blogposzt nem jó. Összeszedetlen, nincs logikai íve (miért van a hátrányok és az előnyök fejezet között egy olyan, hogy "Usability, slideshow, carousel, accordion, kép animációk"? És mi köze ennek a címnek a fejezet szövegéhez?), folyamatosan ellentmond saját magának (vagy inkább elfelejti, mit írt két mondattal előbb - pl. haa sebesség és a bannervakság a probléma a slideshow-val, mit segít ezen, ha jó grafikával látjuk el?), tesztelés teljes hiánya ("Akár az átkattintásokat is naplózhatjuk [], vagy a forgatásokat is", írja a szerző, de ahelyett, hogy megtenné, letudja annyival, hogy pár hónappal azután, hogy leszedte, javult a helyezése a keresőknél), rengeteg semmitmondás ("nem érdemes használni, kivéve ha a megfelelő oldalon használjuk" - mindjárt okosabbnak érzi magát az ilyenektől az ember). Plusz a design se túl jó, nem kellemes olvasni.

Nyilván alkat kérdése, hogy ilyenkor szomorkodik az ember, hogy milyen a magyar IT blogok színvonala, vagy örül, hogy legalább ilyen van (biztosan el tudná tölteni a szerző kellemesebben is az idejét, mint hogy cikkeket ír), meg pont a blogolás olyan tevékenység, ahol nem is feltétlenül jogos fikázni embereket a színvonal miatt (senki nem A-listás bloggerként születik, és általában nem is úgy tanulnak bele, hogy egészen addig nem csinálják, amíg úgy nem érzik, hogy most már nagyon jól megy), de mégiscsak azért van a Weblaborban kommentelhető blogajánló, hogy véleményezze az ember, ami elékerül, és az én véleményem szerint ez most nem ütötte meg a mércét.

(Aki meg trollt etet, az ne sírjon, ha hízik.)
33

még egy +100

Pepita · 2013. Okt. 8. (K), 15.33
Itt már neked is - szerintem - nagyon igazad van. Legfőképp:
(Aki meg trollt etet, az ne sírjon, ha hízik.)
Ezzel együtt ismét mondom: valahogyan azt népszerűsítsük - megoldási javaslatokat már tettem -, hogy ide írjanak cikket a tollforgató-kedvűek. Szerk.: A "trollforgatók" pedig máshova. :)

Köszönöm ezt a hozzászólást is, és Gáborét is, mindenki nevében!
35

Most függetlenül mindentől,

PB · 2013. Okt. 8. (K), 20.52
Most függetlenül mindentől, az ilyen öngyűlölő magyaroktól áll fel a szőr a hátamon (vagy te talán hottentotta vagy, te nagyeszű?)
El lehet menni, tudod.
13

A cikk semmit se mond, de azt

tgr · 2013. Okt. 6. (V), 18.51
A cikk semmit se mond, de azt legalább jó hosszan. Az egyetlen hasznos része a két link a végén (amiknél még arra sem vette a fáradságot a szerző, hogy valóban linkként szúrja be őket), azok méréseket tartalmaznak vélekedések és "akkor érdemes használni, ha vásárlásra ösztönöz, vagy több ügyfelünk lesz tőle" típusú neszesemmi-fogdmegjól megállapítások helyett.
16

Ajaj

visualc · 2013. Okt. 6. (V), 19.03
Ebből lesz aztán a flém, mert ismét valaki azt merte mondani, hogy minőségtelen anyagot láttunk.

Készülj fel rá, hogy a helyesírásod és linkjeid kerülnek a helyi macsók célkeresztjébe :D
18

Ha megfigyelted, ő indokolt

bamegakapa · 2013. Okt. 6. (V), 22.20
Ha megfigyelted, ő indokolt is.
19

nem azoknak íródhatott, akik 7- vagy több éve nyomják

prom3theus · 2013. Okt. 6. (V), 23.47
Az anyag valószínűleg nem azoknak íródhatott, akik 7- vagy több éve nyomják már az ipart és ezeket az ellenőrzési pontokat rutinból meglépik, hanem talán a 3-4 éve már a szakmában lévő de minden körülményt számításba venni annyira nem tudó/akaró (a "beülök az első flat dizájnú hype-vonatba, 50 kilométerig élvezem a száguldást, aztán átszállok a következőre") típusú kollégákat inti némi óvatosságra. Erre pedig szerintem messze megfelelő.
21

Köszönöm!

nevemrock · 2013. Okt. 7. (H), 06.25
Köszönöm a 'trol' hozzászólásokat (valóság), lehet ebből tanulni. Lassan eljutunk arra a pontra, hogy nem osztjuk meg ilyen helyeken a linkeket, mert ez a reakció. Hová vezet ez? Tényleg ez a helyes hozzáállás? 20 hozzászólás - (már örültem, hogy okos véleményeket láthatók) és abból 15 trollkodás.
---
Igazából megkaptam a választ. Többen jól látják kinek-és miről szólt ez a bejegyzés.
---
Pár hete olvashattatok már a témakörben bővebben, mert volt egy link itt a weblaboron ezzel kapcsolatban.

Köszönöm!
22

Gondolatébresztőnek nagyon jó

Hidvégi Gábor · 2013. Okt. 7. (H), 08.36
Gondolatébresztőnek nagyon jó az írásod, csak nyugodtan küldj ilyeneket. A magam részéről nem szeretem az ilyen animációkat, mert csak elvonják a figyelmet, ráadásul elfoglalják a képernyő nagy részét, de megítélni nem tudom, hogy az átlagfelhasználók mit gondolnak róla.
34

Felsorolhatnád

Pepita · 2013. Okt. 8. (K), 15.36
Többen jól látják kinek-és miről szólt ez a bejegyzés.
Szerintem ha már ennyi véleményt kiváltottál, felsorolhatnád - idézve -, hogy mivel értesz egyet és mivel nem.