ugrás a tartalomhoz

Ticketmaster Copyright Infringement on Flickr

Török Gábor · 2006. Jan. 23. (H), 18.26
A Flickr-ről lopott képet a Ticketmaster
 
1

Ez olyan nagy dolog?

aries · 2006. Jan. 24. (K), 09.40
Ez hírértékű? Nagyon kevesen dolgoznak saját képből.
--
Aries
http://aries.mindworks.hu
2

én se értem

Hojtsy Gábor · 2006. Jan. 24. (K), 10.52
Én sem értem a jelentőségét, de könnyen lehet, hogy a Ticketmaster nagy játékos a maga piacán, én ezt nem látom át :)
3

Igen

Jano · 2006. Jan. 24. (K), 14.31
Igenis nagy jelentőségű. Ná válljon az gyakorlattá a nagyvállalatoknál (vagy bárkinél), hogy mások által közétett anyagokból építenek oldalt a szerző beleegyezése nélkül. A web egyre inkább abba az irányba fejlődik, hogy a látogatók aktív tartalom előállító résztvevővé vállnak. ez lehet blog bejegyzés, kép, podcast bármi. Ha bármit ezek közül mint ingyenes, szabadon felhasználható tartalmat kezelnek mások miközben a szerző ezt nem engedélyezte, vagy kifejezetten kijelentette, hogy nem járul ehhez hozzá akkor törvényt sértenek.
4

Ez igaz

aries · 2006. Jan. 26. (Cs), 11.12
Ez igaz, de nem válik-e ugyanez kerékkötőjévé a fejlődésnek? Erre vannak a licenszek, creative commons, gpl, stb.

(Mindamellett nehéz elképzelni, hogy kkv szinten meg tudnának fizetni profi fotósokat a megrendelők. Persze ettől még "nem szabad", meg pfuj, melyik kezeddel csináltad, de a gazdaság a realitásokról szól.)
--
Aries
http://aries.mindworks.hu
5

Jogok

Jano · 2006. Jan. 26. (Cs), 12.20
Miert akadalyozna? Pontosan erre vannak a licenszek. Ha a szerző nem ad engedélyt akkor nem ad engedélyt és kész. Ha ad, akkor meghatározhatja, hogy milyen feltételekkel. A lényeg azonban azon van, hogy a szerzőnél van a kontroll. Egyébként meg mindig elfelejtik az ilyen ügyeknél, hogy emberek vagyunk. kommunikálni kell. A szerzőnek ebben az esetben is csak azt fejt nagy valószínűséggel, hogy nem kérdezték előtte.