ugrás a tartalomhoz

IT Certifications, People Still Believe in Them?

Hojtsy Gábor · 2006. Jan. 20. (P), 20.01
Mennyit érnek ma a céges vizsgák?
 
1

Elvárás

aries · 2006. Jan. 21. (Szo), 10.42
Nagyon sok cégnél elvárás, hogy olyanok szervízeljenek / képezzenek / stb. , akik rendelkeznek xy cég tanúsítványával. Van olyan gyártó, akinél nem lehetsz viszonteladó, amíg jópár vizsgát le nem teszel. A szomorú az, hogy egy-egy ilyen tanfolyam általában 500$-tól kezdődik és csak pár napos.

Sajnos ez egy elvárás, de ugyanezt lehet elmondani a többi papírról (diploma, oklevél), inkább az számít, hogy kik voltak a tanáraid.
--
Aries
http://aries.mindworks.hu
2

elvárás, vagy alap

Hojtsy Gábor · 2006. Jan. 21. (Szo), 13.30
A blogmarkolt linken szerintem az az érdekes, hogy általánosságban a certification rendszerekről azt jelenti ki a szerző, hogy annyira alapvetővé váltak az ottani tudások, hogy már egy tizenévesnek is gyerekjáték teljesíteni. Magyarul változik a kor, de sok képzés nem idomul hozzá, ezért nem érnek sokat.

Én nem feltétlenül gondolom ezt különben, bár eléggé elgondolkodtatónak látom a kérdést...
3

Egy adott probléma

aries · 2006. Jan. 23. (H), 12.08
Ezek a tanúsítványok azt jelentik csak, hogy egy jól körülhatárolt problémára megoldást tudsz adni. Ennyi. Ehhez képest viszont elég drágák.

Az viszont lehet egy jogos igény, hogy pl. a nyomtatót csak olyan szervízelje, akiről a gyártó állítja, hogy azt a típust ismeri.
--
Aries
http://aries.mindworks.hu