ugrás a tartalomhoz

Elkészült a modularizált architektúrájú Zend Framework 2.0

Hidvégi Gábor · 2012. Szep. 12. (Sze), 13.36
A PHP-s keretrendszer új kiadása ezen kívül biztonsági fejlesztéseket is kínál
 
1

Én nagyon vártam

Gixx · 2012. Szep. 12. (Sze), 14.07
Én már nagyon vártam, már az RC-k óta tanulmányozom, mit hogyan kell, mi mire való, és a korábbi blog motoromat (amit ZF1 gyakorlásra használtam) elkezdtem "átírni" (valójában újraírni) ZF2-re.

Vannak benne elsőre nehezen megszokható dolgok. A legnagyobb hátránya számomra, hogy a hatalmas rekurziók miatt alig tudom debugolni (pl.: egy ServiceManager tipusú változónál kiakad a print_r(), a var_dump() meg a var_export is).

Ennek ellenére tetszik, sok jó ötlet van benne. Meg teljesítmény teszteket nem futtattam.
2

Érdemes belevágni?

gabesz666 · 2012. Szep. 13. (Cs), 10.23
Mit gondoltok? Úgy hogy egy PHP-s keretrendszerrel sem ismerkedtem meg még komolyabban, érdemes belevágni egyből ZF2-be?
3

Érdemes

Hidvégi Gábor · 2012. Szep. 13. (Cs), 19.41
Nézd meg, gyűjts tapasztalatokat, és utána el tudod dönteni, hogy érdemes volt-e vagy sem.
4

Szerintem igen

Gixx · 2012. Szep. 14. (P), 07.23
Nekem azért volt nehéz hozzászokni (még mindig szokom), mert évekik dolgoztam ZF1-ben, és önkéntelenül is az ott megszokott dolgokat próbáltam használni. Így nem megy.

A ZF2 egy teljesen különálló keretrendszer, alig kötődik a ZF1-hez. Viszont, ha nem ismered a ZF1-et, akkor talán könnyebben boldogulsz.

Azt javaslom, hogy az alap doksi Quick Start-jai után a GitHubon keresgélj modulokat. Azokból sok mindent meg lehet tanulni.

https://github.com/akrabat/zf2-tutorial

Vagy ami még jobb, bár ezek már egész advanced szinten tolják (nem hiába, látva a tagokat): https://github.com/ZF-Commons