ugrás a tartalomhoz

CSS Refresh

yaanno · 2012. Jan. 17. (K), 09.17
Apró kiegészítő az idegesítő böngészőújratöltés kiváltására
 
1

Van ennek értelme?

Hidvégi Gábor · 2012. Jan. 26. (Cs), 18.14
Hát, nem tudom. Ha egy webfejlesztőt zavar az újratöltés a böngészőben, akkor szerintem menjen kapálni.
Engem pl. idegesítene, ha egy ilyen cucc teleszemetelné a konzolt, meg amúgy is, fejlesztés közben párhuzamosan írom a html-t és a css-t, szóval ígyis-úgyis kell frissíteni.
2

Idő

Poetro · 2012. Jan. 26. (Cs), 18.30
Amikor az oldal újratöltődése esetleg fél / egy percet vesz igénybe, akkor igenis számít. És az ember jóval ritkábban változtatja meg a HTML-t, mint a CSS-t - főleg, mivel a HTML az maga struktúra, ami általában eleve elég fix. A konzolt pedig két kattintás / két billentyűlenyomás törölni, nem hiszem hogy ez akkora hátrány lenne.

Ha nem kell az oldalt újratölteni, azzal rengeteg időt és billentyűleütést lehet spórolni. És mint tudjuk, az idő...
Nálam például azzal indul egy új komponensnek a fejlesztése, hogy megcsinálom a HTML-t, pár perc alatt, majd elkezdek dolgozni a CSS-sel, ami szinte biztos, hogy többször annyi időbe telik, mint magának a HTML-nek az előállítása. Ha hiányzik egy osztály, akkor azt hozzáadom mondjuk a Firebug-ban, (majd a HTML-ben is, amint megfelelőnek találtam), de közben tovább dolgozok a CSS-sel.
3

Amikor az oldal újratöltődése

Hidvégi Gábor · 2012. Jan. 26. (Cs), 18.57
Amikor az oldal újratöltődése esetleg fél / egy percet vesz igénybe,
akkor már rég rossz.

Mondjuk én minden fejlesztést az eredeti html-en szoktam elvégezni, és ha kész, átadom a backendnek, ők bekötik, így még sosem volt sebességbeli problémám.
4

Nagy oldal

Poetro · 2012. Jan. 26. (Cs), 19.03
Ez van akkor, amikor nagy az oldal, és több 10 TB-os az adatbázis, és nem lenne jó minden gyorsítótárazást benthagyni, mert akkor nem látod a módosításaidat (na meg valamilyen oknál fogva belassul a fejlesztői szerver, pl. valaki indexeket épít).

A másik ami elő szokott fordulni, hogy bekötés után kell valamit módosítani (pl. a HTML-ben), vagy valami összeakadt valami mással (vagy valami kevésbé tesztelt böngészőben jön elő valami probléma), és akkor is kell valami hatékony módszer arra, hogy a módosítsuk a megjelenést.
5

És az nem működik, hogy

Hidvégi Gábor · 2012. Jan. 26. (Cs), 19.17
És az nem működik, hogy lemented a legenerált oldal html-jét, mellé a css-t, elvégzed a fejlesztést a statikus anyagon, majd élesíted?
6

LESS

Poetro · 2012. Jan. 26. (Cs), 19.45
Már egy ideje LESS-t használunk, amiből ugye generálni kell a CSS-t. Ez kicsit megnehezíti a lokális fejlesztést, mivel egy CSS fájl több LESS fájlból generálódik (mixin).
7

Nekem kicsit úgy tűnik, amit

Hidvégi Gábor · 2012. Jan. 26. (Cs), 20.11
Nekem kicsit úgy tűnik, amit nyertek a réven, azt elvesztitek a vámon. Mindenesetre nem egy átlag site-on dolgoztok, az biztos.