ugrás a tartalomhoz

Auto-Save User’s Input In Your Forms With HTML5 and Sisyphus.js

Joó Ádám · 2011. Dec. 6. (K), 23.17
Automatikus mentés
 
1

Az ötlet jó, de lehetnek

Hidvégi Gábor · 2011. Dec. 7. (Sze), 12.21
Az ötlet jó, de lehetnek biztonsági kockázatai is, mert mi van, ha legközelebb nem én ülök a böngészőhöz?
2

Privát mód

Poetro · 2011. Dec. 7. (Sze), 12.31
Ha eleve fennáll a lehetősége, hogy nem te fogod a gépet legközelebb használni, akkor használj saját felhasználói fiókot az operációs rendszeren, amihez csak te férsz hozzá. Ezen kívül minden böngészőben van már privát mód, ami minden lokálisan tárolt adatot kukáz a böngésző becsukása után.
3

Oké, de most képzeld magad

Hidvégi Gábor · 2011. Dec. 7. (Sze), 12.44
Oké, de most képzeld magad Átlag Felhasználó, pl. Ügyvéd József helyébe, aki két ujjal gépel és két éve automatikusan bezárja a "New Java update available" ablakocskát a gép elindításakor. Szóval minimum egy figyelmeztetést és a kikapcsolás lehetőségét is fel kell tenni az oldalra.
4

Elolvassa?

Poetro · 2011. Dec. 7. (Sze), 12.55
Miért, ha a Java Update ablakot nem olvassa el, akkor miért olvasna el bármilyen másik figyelmeztetést? Na meg az oldalról való kijelentkezéshez hozzá lehet kapcsolni az adatok törlését.
5

Tehát azt mondod, hogy

Hidvégi Gábor · 2011. Dec. 7. (Sze), 13.13
Tehát azt mondod, hogy teljesen fölösleges aggódnom, értelmetlen figyelmeztetni a felhasználót, mert
a, ha ért hozzá, úgyis mindig privát módban használja a böngészőjét,
b, ha nem ért hozzá, úgysem fogja elolvasni az üzeneteket,
mentsük el gondolkodás nélkül az adatait a böngészőben.

Utóbbi esetben ha volt egy három órás áramszünet, és közben el kellett utaznia az illetőnek, legközelebbi bekapcsoláskor a jóakaratú kollégája előtt ott van minden adat, akár jelszavak, bankszámlaszámok, ilyesmik. Kíváncsi vagyok, hogy a LocalStorage adatai titkosítva vannak-e.
6

Céges ügymenet

Poetro · 2011. Dec. 7. (Sze), 13.22
  1. Ha valaki nem saját felhasználót használ a gépen, amit többen használnak, egészségére.
  2. Ha céges gépen munkaidőben privát tevékenységet végez, ráadásul megfelelő előkészületek nélkül, egészségére.
  3. Publikus számítógépet használ érzékeny adatok kezelésére előkészület nélkül, hát egészségére.

Természetesen szenzitív adatokat kezelő űrlap esetén eleve nem szabad ilyet használni, mert ilyen adatoknak eleve nem szabad semmi formában hogy nyomot hagyjanak. De egy hozzászólás, státuszüzenet, blogbejegyzés, cikk stb. szerkesztésekor igenis hasznos tud lenni, hogy ha a böngésző fejreáll, vagy véletlenül nyomok egy vissza gombot, bezárom a fület stb., akkor megmaradjon az adatom.
7

Szerinted tényleg engem kell

Hidvégi Gábor · 2011. Dec. 7. (Sze), 13.35
Szerinted tényleg engem kell meggyőzni? Sem a smashingmagazine-en, sem pedig a script szerzőjének az oldalán nincs utalás arra, hogy bizonyos esetekben kockázatos lehet a használata. Ha ez nekik nem jutott eszükbe, hány fiatal és lelkes copy-paste huszár fogja gondolkodás nélkül betenni az oldalába?
8

Poetro szerintem arra próbál

pp · 2011. Dec. 7. (Sze), 14.05
Poetro szerintem arra próbál utalni, hogy nem ez fogja okozni a kockázatot. Ott van a customKeyPrefix amibe betolhatod a user_id-t vagy a session_id-t(vagy a form_id-t Drupal alatt). Ezzel kb. kimerítetted a kockázat kiküszöbölését, amit ezzel az eszközzel megtehetsz.

Egy egyszerűbb példával élve, ha ejtőernyő nélkül ugrasz ki egy gépből nem fogja megvédeni az életedet egy bukósisak, bár tagadhatatlan, hogy a túlélési esélyeidet növeli. 0.0001 százalékról 0.0008 százalékra. Szemben mondjuk az ejtőernyővel ami 98 százalékra tolja a túlélési esélyeidet. Poetro az ejtőernyő fontosságáról, Te a bukósisakról beszélsz.

pp
9

Értem, bár ennyi erővel azt

Hidvégi Gábor · 2011. Dec. 7. (Sze), 15.02
Értem, bár ennyi erővel azt is írhatta volna, hogy a júzer ne fogyasszon passzióból ciánkapszulát, mert az is kockázatos: nem értem, hogy jön a témához. Nem azt mondtam, hogy ne ugorjon, hanem hogy a repülőgép ajtaja mellé rakjunk már ki egy kis matricát, hogy ugrás előtt tegye fel a sisakot.
10

akkor aki utanad ul le, az

Tyrael · 2011. Dec. 8. (Cs), 18.32
akkor aki utanad ul le, az hozzafer mindenhez, ahonnan elfelejtettel kijelentkezni.
ja, es ezen felul hozzafer az el nem mentett forum postjaidhoz azon az 5 siteon, ahol ezt hasznalja valaki.

Tyrael