ugrás a tartalomhoz

HTML5, and Real World Site Performance: Seventh IE9 Platform Preview Available for Developers

presidento · 2010. Nov. 20. (Szo), 09.22
Az IE9 megint mindenkinél gyorsabb lett
 
1

Trükköznek?

gabesz666 · 2010. Nov. 20. (Szo), 12.52
Valami hasonló trükkel megint? :)
2

Ötlet nem lenne rossz...

saxus · 2010. Nov. 20. (Szo), 22.25
Pedig az ötlet nem lenne rossz, csak jó lenne, ha lenne felület, ahol meg is lehet nézni, hogy mik azok a kódok, amelyeket kioptimalizál.

(Mondjuk jó lenne egy normális JS _IDE_ is).
3

Dícséretes, de...

Gixx · 2010. Nov. 21. (V), 08.20
És az a 'de' nem kötöszködés és elégedetlenkedés, hanem szerintem jogos hiányérzet. A JavaScript engine-ek már olyan szinten járnak, amikor lassan már a pislogás tört részéről beszélünk, magyarul: lényegtelen, hogy melyik az első, mert nem észrevehető.

Ellenben az észrevehető, hogy még mindig nincs meg minden látványbeli tudása (vendor prefix-szel, vagy anélkül), amit a vetélytársak már rég tudnak (FF, Webkit), vagy a következő kiadásban tudni fognak (Opera).

Első sorban az én saját szívfájdalmamra a CSS3 multi-column layout-ra gondolok. De behozhatnám a HTML5 form elemeket és társait.

Mondjuk az bíztató, hogy a PP7 a bétához képest megkapta a HTML5 section támogatást. Így még nem halt meg a remény, hogy a fentebb említett jóságok is belekerülnek.

Véleményem szerint az Internet Explorer egyik legnagyobb erejében rejlik ugyanakkor a gyengesége is: rendszerintegráció. Csak windows update-en keresztül lehet frissíteni. Míg az FF szól, hogy na most akkor telepít újat, a Chrome meg nem is szól csak frissít, addig az IE-t nem lehet így frissíteni. Az átlagfelhasználók többsége nem foglalkozik a Windows Update-tel (kis mázlival be van kapcsolva autómatikusra), de sokszor még a mai napig is azt tapasztalom, hogy egyesek még az SP3-at sem rakták fel az XP-re (mert gondolom, lopott). És akkor hol vannak ők a Windows7 felrakásától?
4

Rendszerintegráció

presidento · 2010. Nov. 21. (V), 12.38
Ideális a képed a többi böngészőről. :) A Chrome tényleg jól működik, viszont a Firefox frissítéséhez rendszergazdai jog kell – az átlag felhasználóknak ez nincs meg. Ezért nem szeretik (vagy nem frissítik) sok helyen a rendszergazdák a Firefox-ot. (Sajnálatos tapasztalatom.) Sok vele a macera. Viszont egy rendesen felrakott IE-vel nincs gond.

Rosszul látom?