ugrás a tartalomhoz

Please stop using “background-color” in your CSS

yaanno · 2010. Nov. 11. (Cs), 10.41
Egy percet érdemes rászánni, hogy átgondold, miért hibás az elképzelés
 
1

Nem értek egyet

Gixx · 2010. Nov. 11. (Cs), 11.23
Sok esetben sokkal kisebb erőforrásigényt jelent egy háttérszín beállítása egy blokk elemnek, mint letölteni egy külön háttérképet. Sajnos a weblabor is inkább képet tölt be a jobb oldali blokk háttérszínezésére a #page elem révén, amit persze extraként "fülülszínez" a #sidebar-right. Biztos megvan az oka rá :)

Arról nem is beszélve, hogy az Accessibilty validátor kifejezetten kéri (legalábbis, amelyiket én használtam), hogy a color és a background-color kéz-a-kézben járjanak. Sőt még arra is beszólt, ha szerinte nem eléggé elütő a két szín. És a background-image-et meg nem igazán szívleli, mert nem tudja megállapítani, hogy a fölötte elhelyezkedő szöveg látható-e.

Szóval szerintem baromság, hogy ne használjunk background-color tulajdonságot. Ahol lehet, inkább az legyen, mint kép.
2

A poszt szerintem is

Török Gábor · 2010. Nov. 11. (Cs), 11.34
A poszt szerintem is hülyeség, de erre yaanno is felhívta a figyelmet a blogmark leírásában. A szerző nem is a képeket, mindinkább a shorthand írás módot javasolja a background-color ellenében, de ahogy a poszthoz érkezett hozzászólásokban többen is rávilágítanak, ennek kevés értelme van, mert background-color: red nem a background: red-del identikus, hanem a background: red none repeat scroll left top-del, ami szépen felülbírálja valamennyi örökölt értéket.
3

Ízlés dolga

fabrik · 2010. Nov. 11. (Cs), 12.54
Hogy ki, hogy írogatja a CSS-eit. Jómagam talán soha nem használtam a background-color attribútumot, minden esetben a rövid változatot alkalmazom.
4

Én mindent külön-külön adok

kuka · 2010. Nov. 11. (Cs), 14.09
Én mindent külön-külön adok meg, mert
  • tervezéskor könnyebb egyenként kikommentezni
  • fejlesztéskor könnyebb olvasni
  • karbantartáskor könnyebb rákeresni