ugrás a tartalomhoz

The UI Pattern Factory

Török Gábor · 2009. Jún. 8. (H), 13.34
Design minta gyűjtemény felhasználói felületekhez
 
1

Endless Scrolling

Joó Ádám · 2009. Jún. 8. (H), 23.55
Hogy én ezt mennyire utálom a Google Readerben is. Azért változik a görgetősáv mérete, hogy lássam, mennyi van még hátra. Ezzel az egészet kiherélik.

Én már azon is gondolkodtam, hogy lehet, a megjegyzéseket is illene nyithatóvá-csukhatóvá tenni és alapból bezárni, hogy amikor valaki megnyitja mondjuk a blogbejegyzésünket, ami ugyan csak másfél képernyőnyi, de van hozzá másik öt képernyőnyi komment, akkor a görgetősávra pillantva ne zárja be azonnal…
2

Szerintem pedig raj az

Török Gábor · 2009. Jún. 9. (K), 07.12
Szerintem pedig raj az endless scrolling, de nem használható mindenhol. A GReader-nél nem lényeg, hogy mennyi van még hátra, hiszen nagyon sok. A DZone-nál is ezt a módszert alkalmazzák a tartalmak listázására, és ott is nagyon jól működik. Nem érdekel, hogy hol a csúszka, (10) mert ha van időm, akkor lejjebb görgetek, és akkor még többet látok, goto (10).

Ki is rázna a hideg, ha a Weblaboron csukva lennének a hozzászólások. Az azt jelenti, ha végig szeretnéd olvasni valamennyit, akkor pontosan valamennyiszer kell kattintanod.
3

Mennyi van még hátra

Joó Ádám · 2009. Jún. 9. (K), 16.27
Engem zavar, mikor már azt hiszem, hogy mindjárt vége, aztán újra és újra rájövök, hogy mégsem.

Nem konkrétan a Weblaborra gondoltam, általánosságban mondtam, de félreértettél: nem egyenként tenném őket nyithatóvá-csukhatóvá, hanem a cikk aljától az utolsó kommentig a teljes blokkot. Tehát ha végeztem a cikkel, akkor egy kattintás és olvashatom a megjegyzéseket.