ugrás a tartalomhoz

Pécs.Web Meetup – Szeptember

Drawain · 2013. Szep. 26. (Cs), 01.52

Szeptemberben – immáron kilencedik alkalommal – rendezzük meg Pécs egyelőre egyetlen állandó fejlesztői fórumát, a pécs.web meetupot!

Pénteken 18.30-kor újra egy nagyobb szabású eseménnyel, meglepetésekkel és – a korábbiakhoz hasonlóan – izgalmas előadásokkal készülünk. Reméljük, minél többen eljöttök és életben tartjátok a meetupot, hiszen ez csupán rajtatok áll! Mutassuk meg, hogy Pécsen is lehet olyan pezsgő fejlesztői közösség, mint máshol!

A részvétel továbbra is ingyenes, de kérjük RSVP-zetek, hogy pontos információink legyenek arról, hogy hány emberre számíthatunk!

A meetup helyszínét (a Pécsi Kereskedelmi Központ nagy konferenciaterme) újra a Webstar Csoport biztosítja, míg a büfét és egyéb meglepetéseket az Emarsys-nek köszönhetjük majd! A meetup után szokásos meetdown, vagyis folytatjuk a sörözést a Bohémia sörkonyhán.

Végül nem maradt más hátra, mint a program:

  • Adorjánné Balogh Judit (Webstar Csoport): Webalkalmazás tesztelése Seleniummal. Előadásommal szeretném a figyelmetekbe ajánlani ezt a webalkalmazások tesztelésére szolgáló eszközt. Szó lesz röviden arról, hogy mi is az a Selenium, bemutatom milyen egyszerűen használható a Selenium IDE Firefox plugin segítségével, illetve megosztom veletek a tapasztalataimat egy Java alapú webalkalmazás Selenium alapú teszteléséről.
  • Fincza András (WeblapBolt): Modern workflow, modern webalkalmazásokhoz. A mai webalkalmazások fejlesztése annyi repetitív lépést tartalmaz, hogy bizonyos feladatok akarva-akaratlanul automatizálásért kiáltanak. Gondoljunk csak bele: hasonló kódok, modellek, controllerek vázát kell másolgatni, pedig generáltathatnánk is; le kell fordítani a CoffeeScript, LESS vagy Sass fájlokat; tömörítenünk kell a képeket deploy előtt – és még ezer dologra oda kell figyelni, hogy működő és minőségi végterméket kapjunk. Előadásomban bemutatom a Yeomant, egy könnyen kezelhető, OpenSource eszközkészletet, amely megoldást nyújt az előbbi problémákra – hogy fejlesztőként azzal foglalkozhassunk, amivel igazán kellene: a fejlesztéssel!
  • Merklik László (Emarsys Technologies): Continuous Delivery – tanulságok. Áprilisban bevezettük a continous delivery-t a cégnél. Az elmúlt félév tapasztalatai olyan kérdésekre adtak választ, mint hogy: Mire jó a folyamatos integráció, ha három havonta adunk csak ki? Mire jó 13 000 unit teszt, ha két hetes a system teszt? SVN-t használjunk vagy Gitet? Mi van az adatbázis folyamatos változtatásával? Mi a baj az interpretált nyelvekkel? Mi a jó bennük? Mire jók a flipperek? És mire nem? Mit rontottunk el csúnyán? És mit kicsit?