ugrás a tartalomhoz

Az alternatív böngészők elégedetlenek a választóképernyővel

Joó Ádám · 2010. Már. 22. (H), 19.12
A március elsejével a Windows rendszereken üzembe helyezett választóképernyő nem nyerte el az alternatív böngészők fejlesztőinek tetszését, így most petíciót kezdeményeznek.

Ahogy arról nemrég hírt adtunk, 2010. március 1-jétől a Microsoft a frissen telepített XP, Vista és Windows 7 rendszereken köteles felhasználóinak felajánlani a 12 legnépszerűbb böngészőt.

Ennyivel azonban nem úszták meg, buzgó statisztikusoknak nem kellett sok idő, hogy megkérdőjelezzék a képernyő véletlenszerűségét.

Most pedig az Avant, Flock, GreenBrowser, K-meleon, Maxthon, Sleipnir és a Slim fejlesztői emelték fel szavukat, ugyanis szerintük a vízszintesen görgő választóképernyő nem teszi egyértelművé az átlagfelhasználónak, hogy az éppen láthatóakon kívül további lehetőségek is elérhetők, így kérik egy a figyelmet erre felhívó vizuális elem elhelyezését a felületen.

Bár a felháborodás jogosnak tűnhet, ahogy arra a SitePoint híradása felhívja a figyelmet, az öt legnagyobb böngészőn kívül elérhető alkalmazások diszkrét elrejtése ezúttal sokkal inkább szolgálja mindenki érdekét, figyelembe véve, hogy ezen szoftverek egy szakmai lap áttekintésében a „dermesztően rossz minőségű” értékelést szerezték, letöltésük pedig egyenes út az elégedetlen felhasználók Internet Explorerhez való gyors visszatértéhez.