ugrás a tartalomhoz

Idén is vetkőznek a weblapok

Török Gábor · 2008. Ápr. 8. (K), 08.49
Idén kerül megrendezésre harmadik alkalommal a CSS Naked Day. A kezdeményezéshez csatlakozó honlaptulajdonosok április 9-én eltávolítják weblapjukról a stíluslapokat, hogy azok a maguk pucér valóságában tárulkozzanak ezen a napon a látogatók elé. A Dustin Diaz nyomán indult felhívás tárgya, hogy a levetkőztetett weblapok ugyanolyan hasznosságot nyújtsanak a látogatók számára, sarkallva ezzel a fejlesztőket a szemantikailag helyes, struktúrált weboldal kialakításra. A vizuális megjelenés feladata a weboldal funkcionalitásának támogatása, nem pedig helyettesítése. Ahogy az előző években, a Weblabor idén is részt vesz a közös pucérkodásban.

A CSS eltávolítása történhet szerda reggel manuálisan is, de korábbi bejegyzésünkben, valamint a CSS Naked Day honlapján is találhatók kódrészletek, továbbá hivatkozások népszerű tartalomkezelőkhöz készített bővítményekre, amelyekkel automatizálható a stíluslap leválasztása az érintett időtartamra. A felhíváshoz korhatárra való tekintet nélkül bárki csatlakozhat.
 
1

Érdekes

Nagy Gusztáv · 2008. Ápr. 10. (Cs), 12.02
Ha jól látom, akkor ez az 1 nap jelentősen visszavetette az oldalon való aktív részvételt. Aki nem ismeri ejből az oldal szerkezetét, nehezen boldogul egy ilyen összetett oldalon.
2

Pucérkodni a strandon kell

Wabbitseason · 2008. Ápr. 11. (P), 15.40
A css-mentes pucérkodás a passzív részvételemet is visszavetette, mert nem volt kedvem a karakterhalmazban kibogarászni, hogy mi hol van.

Rossz ötlet volt ez a "meztelenkedés".
3

RSS

zila · 2008. Ápr. 11. (P), 17.04
NetNewsWire-ben ugyanúgy nézett ki minden :)
4

Akadálymentes

Kaszás Balázs · 2008. Ápr. 17. (Cs), 15.30
De legalább meglátod, hogy pl. egy felolvasó program mit lát az oldalból. Ha nehézkes és bonyolult, akkor a fogyatékkal élők is el fogják kerülni az oldalad.
5

Biztos jó valamire...

k959 · 2010. Ápr. 9. (P), 10.41
Sziasztok.
Nekem nagyon nem jött be ez a remek ötlet. Főleg, hogy nem értem a lényegét.

a maguk pucér valóságában tárulkozzanak ezen a napon a látogatók elé.

Gondoljátok ezzel növekedne a látogatok száma? Ez inkább taszít, mint vonz!
6

Föld napja

Poetro · 2010. Ápr. 9. (P), 11.11
Miért, szerinted az hogy a Föld napján leoltják a villanyokat 1 órára az vonzza a látogatókat?
A lényeg az, hogy megmutasd, hogy te megfelelő szemantikával építetted fel az oldaladat, és CSS nélkül is tökéletesen használható, áttekinthető.