ugrás a tartalomhoz

W3C bemutató a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen

Hojtsy Gábor · 2007. Feb. 11. (V), 18.19
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) nemrég tagként csatlakozott a World Wide Web Consortium-hoz (W3C). Ez alkalomból az egyetemen W3C-BME bemutatkozó rendezvényt tartanak február 22-én, délután 13.30-tól kb. 16.30-ig.

A rendezvény áttekintést ad a W3C összes aktivitási területéről, majd pedig azokról a területekről hangzanak el átfogó szakmai előadások, amelyeket a BME kutatócsoportjai is művelnek, és amelyekkel a közeljövőben be kívánnak kapcsolódni a W3C munkájába. Így tehát szó lesz a biztonságról, a szemantikus webről, a hangos böngészésről, a mobil webről, a hangos XML-ről és a gazdag web kliensekről.

A rendezvény ingyenes, a részvételi szándékot azonban Megyaszai Évánál (a W3C Magyar Iroda koordinátoránál) jelezni kell. A megközelítéshez és jelentkezéshez részletesebb információ az NJSZT weboldalán található.
 
1

btw mobil web

ptx · 2007. Júl. 23. (H), 17.33
A rendezvény régen volt és jó volt, de furcsa emlékeket is hagyott, pl. irodánkban közel szólássá nemesedett az "akkor futtatok egy webszervert a mobilomon" kifejezés...

Ezért lenne egy kérdésem a mobil webes előadással kapcsolatban (ha még valaki tudja, miről is volt szó): milyen gyakorlati alkalmazási lehetőségét látjátok az ott elhangzottaknak?