ugrás a tartalomhoz

Menedzselt PHP osztály betöltő

janoszen · 2007. Feb. 6. (K), 08.57
Régebben küldtem be blogmarkot a C square nevű programról, mely egy gyorstárazást alkalmazó PHP osztály betöltő. A funkcionalitása sajnos nekem mégsem volt elég, úgyhogy írtam egy sajátot Managed Autoload néven.

Ez az új modul két új funkcióval is többet tud, mint a C sqare. Az egyik, hogy az autoloading nem on-the-fly indexeléssel megy, hanem előre el kell készíteni az indexet. Erre épülve nyílik az a lehetőség, hogy több projektet kiszolgáljunk oly módon, hogy a projektek egyes modulok különböző verzióit használják.

A másik új funkció a hibakezelés biztosítása. Ha egy CMS rendszer az induláskor hibát és még nincs betöltve a hibakezelő, a felhasználó ritkán kap értelmes hibaüzenetet. Ezt képes megelőzni a beépített hibakezelés, ami addig hivatott működni, amíg egy másik hibakezelés föl nem áll. Természetesen a durva hibákat, mint például a hibás forráskódot nem lehet így megfogni, de a többi hibából elég sokat képes megfogni.

Tulajdonképpen azoknak ajánlanám a modult, akik még nem dolgoznak kész architektúrával, hanem most kezdenek neki valamit alkotni. Természetesen az autoloading csak PHP 5 alatt működik, tehát PHP 4-gyel nem igazán érdemes használni.