ugrás a tartalomhoz

EuroIA 2006, Berlin – konferencia az informatív webről

ptx · 2006. Aug. 18. (P), 23.08
Ajánlom figyelmetekbe az EuroIA 2006 konferenciát, ami Berlinben kerül megrendezésre, 2006. őszén (szeptember 30-október 1.). Ez lesz a második európai „Information Architecture Summit” rendezvény, amelynek célja, hogy fórumot biztosítson az információszervezéssel, a felhasználói felület kialakításával foglalkozó európai szakemberek számára. És mindazok számára, akik fontos fejlesztési szempontnak érzik, hogy a digitális információs teret alakítsuk az emberhez, ne fordítva.

A kétnapos rendezvényen tíz európai országból összesen több mint 25 prezentáció és poszter kerül bemutatásra. Az előadók között megtalálhatók az üzleti szféra és a tudományos élet képviselői, nemzetközileg elismert szerzők és fejlesztők.

A rendezvényt megnyitó előadó Peter Morville (az Ambient Findability szerzője, az Information architecture for the World Wide Web társszerzője), a záró előadást pedig Steven Pemberton tartja, aki a W3C HTML és XForms munkacsoportjainak elnöke.

A kettő között pedig mindaz, ami a digitális információ szervezésével és kezelésével kapcsolatos, hogy a felhasználók számára egyszerűen hozzáférhetővé és használhatóvá tegye a weblapokon kínált tartalmat. User centered design, user experience, usability, findability, web2.0...

A rendezvény honlapján olvasható a teljes program, bővebb információ az előadókról, a helyszínről és a regisztrációról.