ugrás a tartalomhoz

Könnyebb az új téma indítás és a személyes üzenetküldés

Hojtsy Gábor · 2006. Ápr. 14. (P), 18.52
Régóta igyekszünk a fórum témákat eltérítőket meggyőzni arról, hogy nem jó dolog, ha más témájába rontanak bele, még akkor sem, ha "éppen ott jutott eszükbe", "nem tudják hogyan kell személyes kapcsolatba lépni azzal, akire reagálnak", vagy "nem találják az új téma beküldési lehetőséget". Rendszeresen hallottunk már ilyen indokokat, és úgy gondoltuk, ideje lenne kipróbálni, hogy ha közel tesszük ezeket a lehetőségeket a hozzászólók kezéhez, akkor milyen hatással lehetnek a témákra.

A Weblabor fórumozóinak többsége jól érzi a témához kapcsolódó hozzászólások és az eltérítés közötti különbséget, sajnos azonban így sem csekély a témákhoz nem kapcsolódó hozzászólások száma. A mai naptól egyrészt egy pozitív képet szeretnénk adni arról, hogy mennyi előnye van az új téma indításnak, ha a hozzászólásként megkezdett írásunkról időközben derül ki számunkra, hogy valójában új témát kezdünk vele. Másrészt egyszerű eszközt adunk a fórumozók kezébe, hogy előnézetet kérhessenek új fórum témát indítva oda nem tartozó hozzászólás helyett. Végül ha a felhasználó, akinek hozzászólására vagy témájára reagálunk személyes kapcsolatfelvételi űrlapját bekapcsolta, egy másik lehetőség is megjelenik, az írásunkat azonnal elküldhetjük személyes üzenetként is.

Reményeink szerint ez a két eszköz segíteni fog a személyes üzenetek és a témaeltérítések számát jelentősen háttérbe szorítani a jövőben. Ezzel (és az ezalkalomból beállított speciális fejlécünkkel) szeretnénk kellemes húsvéti ünnepeket kívánni minden kedves olvasónknak, közzösségünk tagjainak.
 
1

A gombok...

-zsolti- · 2006. Ápr. 14. (P), 19.10
...még kicsit furán néznek ki ki mind IE, mind FF alatt (normál betűméretre állítva).
2

még?

Hojtsy Gábor · 2006. Ápr. 14. (P), 20.57
Hát ha megnézed a Weblabor CSS-t, akkor serif illetve sans-serif kulcsszavakat fogsz benne találni (amik effektívek). Semmiféle konkrét betűtípust nem adunk meg, amit használni kell. Nálam például Firefoxban szépek a gomb feliratok (nem változtattam semmit az alap betűtípus beállításokon).
3

Nálam...

-zsolti- · 2006. Ápr. 14. (P), 21.05
...mégis kisebbek. Na mindegy, csak megjegyeztem.
4

Mégis kisebb?

Hojtsy Gábor · 2006. Ápr. 14. (P), 22.28
Az cél, hogy kisebbek legyenek a többi gombnál (előnézet, beküldés), nehogy a hozzászólás űrlap fő funkcióját elnyomják. Nem írtad, hogy a mérettel lenne gond, csak hogy "furán néz ki". Én a betűk töredezettségét (IE képed), illetve túlzott homályosságát (FF képed) véltem általad jelzett hibának felfedezni. A gombfeliratok mérete a szöveg méretével megegyezik, csak a szokásos gombfelirataink megjelenésének megfelelően vastag betűs. Szerkesztőségi körökben mind Windows, mind Linux környezetben teszteltük, és nem tűnt fel senkinek, hogy ilyen "furcsa" megjelenítése lenne a gomboknak, mint a jelzett képen.