ugrás a tartalomhoz

Firefox 1.5 és Weblabor a Fix.tv műsorán

Bártházi András · 2005. Dec. 25. (V), 22.23
Sajnos a Weblaboron nem volt idő(m) reklámozni, de az utóbbi hetekben a Fix.tv LinuxPortál műsorának több adásában is szerepeltem. Akik nem kapták el az adásokat élőben vagy ismétlésben, immáron letölthető állapotban is elérhetnek két műsort: az egyikben a Firefox 1.5-ös verziójáról, a másikban pedig a Weblaborról társalogtunk a műsorvezetővel.

A december 7-i adás első vendégeként a Firefox 1.5 újdonságairól esett szó, igyekeztem főként a felhasználói funkciókra helyezni a hangsúlyt, illetve a látványos lehetőségeket bemutatni. Ennek kapcsán egy kisebb linkgyűjteményt is összeállítottam az SVG és a canvas lehetőségeiről. Az adás másik vendége az Apache-ról beszélt, sajnos eléggé szűkreszabottan.

A másik, december 14-i adásban a Weblaborról beszélgettünk. Lehetett volna egy kicsit jobban is, de talán így is sikerült több emberhez eljutnunk. Az adás másik vendége egy igen érdekes dologról beszélt: a legutóbbi Amerika vs. ENSZ párbajról a root domainek karbantartása kapcsán, ezt is ajánlani tudom az olvasóinknak.