ugrás a tartalomhoz

A tartalomkezelő fejlesztők megismertetése a CSS-sel

zsepi · 2005. Nov. 12. (Szo), 13.35
Christian Heilmann szerint itt az ideje, hogy a CSS Zen Garden ötletét nagyvállalati szintre emeljék, hiszen a legtöbb nagy CMS gyártó még mindig nehéznek és kevéssé rugalmasnak találja a CSS-t ahhoz, hogy a sok különböző oldalelrendezéssel és lehetséges tartalommal megbirkózzon. A tartalom és megjelenítés szétválasztása azonban túlságosan is sokat hoz a konyhára, hogy elmehessünk mellette.

Ezért indította el a CSS Toolshed projektet. Ez egy CMS szimuláció, ami négy sablont használ, minden oldalfrissítésnél változó tartalommal, melyek rövid írások CSS-ről és webes fejlesztésről. Most még csak Chris saját bevallása szerint is nagyon kezdetleges oldalterve van fent. Már csak néhány másik demo megjelenésre lenne szüksége a hivatalos induláshoz, hisz a CSS alapú felület változtatás erejét s egyszerűségét egyetlen megjelenéssel nem igazán lehet bemutatni.

Aki szeretné, hogy az ő oldalterve legyen az egyike ezeknek, annak csak a sablonokat és egy üres CSS fájlt kell letölteni, az elkészült CSS-t elhelyeznie a weben, s Chris-t értesíteni erről a megadott űrlap segítségével. Chris reményei szerint ez egy hasznos forrás lesz azon fejlesztők számára, akik valamilyen kész CMS rendszert használva nem tudják módosítani az XHTML kódót, amit meg kell formázniuk.

A hír alapjául Christian css-discuss levelezőlistára küldött levele szolgált.