ugrás a tartalomhoz

Modernizál a SourceForge

Hojtsy Gábor · 2005. Nov. 3. (Cs), 09.51
Az utóbbi időkben sok kritika érte a nyílt forrású projekteknek teret adó SourceForge szolgáltatásait, főként az óriás megújulási és modernizálási képességeit illetően. Sokan hiányoltak egy modern adatbázis megoldást és a Subversion támogatás is régóta várat magára. Mostanában azonban több olyan kezdeményezés formálódik a SourceForge körül, melyek igéretes eredményekkel kecsegtetnek.

Az elmúlt hónapban vezették be a MySQL 4.1.x támogatást, és két héten belül teljesen visszavonják a korábbi MySQL 3.x-es verziók használhatóságának lehetőségét. Tekintettel arra, hogy ez mennyi projektet érinthet, elég komoly munkát igényel. Sokkal alapvetőbb változtatás lehet ugyanakkor a Subversion bevezetése, mely potenciálisan minden projekt munkájához kapcsolódik, hiszen a jelenlegi CVS rendszerről való migráció lehetőségét adja meg. Ezért ennek a feladatnak külön információs oldalt hoztak létre, ahol a fejleményeket nyomon lehet majd követni.

Mindezek azt jelentik, hogy ha valaki eddig a modern szolgáltatások hiánya miatt nem választotta a SourceForge inkubátorát projektje számára, akkor most már itt az idő, hogy újragondolja döntését.

Az üzemeltető csapat azonban olyan változásokat is előkészít, melyek a mindennapi látogatókat is érinthetik. A webes megjelenés felületét is újratervezik, a legforgalmasabb weblapok átgondolásával, a navigáció könnyebbé tételével.