ugrás a tartalomhoz

Weblapkészítő verseny középiskolásoknak

Hojtsy Gábor · 2005. Okt. 7. (P), 16.39
A 2005-2006-os tanévben - hagyományteremtő céllal - a Kecskeméti Főiskola Gépipari és Automatizálási Főiskolai (GAMF) Kara két fordulós weblapkészítő csapatversenyt hirdet Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Pest, Jász-Nagykun-Szolnok megye és Erdély középiskolás diákjai számára, 2005 a fizika éve címmel. A nevezési határidő október 13!

A versenyen iskolatípustól függetlenül minden középiskolai tanulót szívesen látnak, 2-4 fős csapatokban. Az első forduló feladata egy weblap elkészítése, melynek témája a fizika mint tudomány bármely részterületének feldolgozása az adott területen kimagasló tevékenységet folytatott fizikus vagy fizikusok munkásságának, korának bemutatásán keresztül. Az elkészült pályaművekre méretkorlátozás nincs, és minden modern kliens oldali technológia okos használata megengedett. A weblapok ugyanakkor szerver oldali technológiákkal nem támogathatóak.

A második fordulóba, melynek a Kecskeméti Főiskola GAMF Kara ad otthont, a szakmai zsűri által választott legjobbak kerülnek be. Ebben a fordulóban az elkészült munka bemutatása lesz a résztvevők feladata.

A verseny fődíja egy hordozható számítógép, melynek értéke 280.000 forint, a további jutalmakkal (számítógép, nyomtatók, digitális fényképezőgépek, stb.) együtt a díjak összértéke több mint 1,5 millió forint.

A részleteket, valamint a nevezés feltételeit a verseny kiírásában (PDF) olvashatják az érdeklődők.
 
1

Budapestieknek nem?

fberci · 2005. Okt. 7. (P), 19.32
Ha jól értem, akkor budapestiek nem vehetnek részt a versenyen, nem?

Üdv.: fberci
2

nem mi szervezzük

Hojtsy Gábor · 2005. Okt. 7. (P), 19.51
Nos, mint a hírből is kiderült, a versenyt nem mi szervezzük, azt kellene megkérdezni, aki teljesen világos módon meg van jelölve a kiírásban mint szervező. A kiírás alapján én is azt mondanám, hogy budapesti diákok ezen a versenyen nem indulhatnak, de nem vagyok illetékes.
3

Sajnálom én is

tiny · 2005. Okt. 7. (P), 20.51
Én is sajnálom, hogy csak ezekből a megyékből lehet nevezni, de azért írtam az egyik szervezőnek, hogy ha idén semmiképp nem lehet, akkor jövőre lehessen. Hát reméljük.
Mr.Tiny
4

Regionális

Nagy Gusztáv · 2005. Okt. 8. (Szo), 14.16
Nem én vagyok a legilletékesebb ugyan, de a szervezők a kollégáim, és az irodánkban szoktak beszélgetni...
A lényeg, hogy ez egy korábbi versenysorozatnak a felelevenítése, idén tényleg csak a régióból fogadnak jelentkezéseket. Felmerült azonban az ötlet, ha ti is megkeresitek a kollégákat, bizotsan hatni fog a biztatásotok, és talán már jövőre minimum országos lesz.

Nagy Gusztáv
http://nagygusztav.hu
5

Köszi

tiny · 2005. Okt. 8. (Szo), 18.44
Köszi a tájékoztatást, akkor bízom benne, hogy jövőre sikerül nekem is részt vennem a dologban. Addig legalább az iskolából lehet találni valami csapattársat, mert nem nagyon ismerek olyat, akivel össze lehetne dolgozni. Remélem nem csak én írtam e-mailt és jövőre valóban országos verseny lesz.
Mr.Tiny
6

Írtam levelet

fberci · 2005. Okt. 8. (Szo), 19.10
Én is köszönöm a választ, e-mailt még tegnap este írtam.