ugrás a tartalomhoz

DOM programozási csoport a WASP-nál

Hojtsy Gábor · 2005. Júl. 20. (Sze), 08.15
A webes felületek kialakításakor három alap képességre van szükség: a dokumentum vagy alkalmazás szerkezetét (HTML/XHTML), megjelenését (CSS) és viselkedését (JavaScript) kell tudni jól definiálni. A Web Standards Project számos feladatkört próbált meg betölteni, hozzájuk fűzödik a modern böngészők használatát népszerűsítő kampány is, mostanában azonban a webfejlesztők és a böngésző illetve webszerkesztő programok készítőinek segítésén munkálkodnak, nem a felhasználókhoz szólnak. Érdemes rájuk odafigyelni.

A napokban bejelentett DOM programozással foglalkozó csoport feladatának tekinti, hogy megfelelő dokumentációval és példaprogramokkal segítse a modern JavaScript fejlesztőket, akik esetleg a régi idejétmúlt mintakódok használatával teljesen rossz útra téríthetik weblapjaikat. A csoport saját webhelyén jelenteti majd meg dokumentumait, segédleteit, illetve egy blogot is találunk a honlapon.
 
1

Köszönöm nekik :)

tiny · 2005. Júl. 20. (Sze), 11.39
Nah gyorsan meg is nézem. Örülnék, ha sikerülne megközelíteniük a php manualt, és biztos vagyok benne, hogy ez egy népszerű project lesz és nekem nagyon jól jön. Köszi a hírért is.
Mr.Tiny