ugrás a tartalomhoz

Új biztonsággal foglalkozó lap indult

Hojtsy Gábor · 2005. Jún. 18. (Szo), 11.39
Az (IN)SECURE Magazine áprilisban indult, első számával nem kisebb kérdéseket feszegetve, mint hogy valóban biztonságosabb-e a Firefox az Internet Explorernél, hogyan tehetjük védettebbé Linuxos munkaállomásunkat és szerverünket, vezetéknélküli hálózatunkat, stb. A magazin mégis azért került híreink közé, mert a webes alkalmazásaink biztonsági kérdéseit sem hagyja figyelmen kívül.

A magazin első számában (PDF) is szó esik a PHP alkalmazások védettebbé tételéről, és a második kiadvány (PDF) is folytatja a témát, külön cikket szentelve a web alkalmazásokat támadó férgekre is. De természetesen szó esik általánosabb biztonsági kérdésekről is. A kiadvány ingyenesen letölthető, az informatikai biztonság területén tapasztalt szerkesztők hirdetésekből tervezik fenntartani a lapot.

Köszönjük Török Gábornak, hogy felhívta figyelmünket az újdonságra.
 
1

Firefox vs IE

Anonymous · 2005. Jún. 18. (Szo), 14.57
Tudom, hogy lerágott csont, de több helyen tapasztaltam, hogy amióta Firefox megy IE helyett, azóta valahogy jóval kevesebb féreg jön le a gépre honlapokról. Mondjuk úgy: elvétve egy-kettő.

- saxus -
2

Én az egyik kollegan

Anonymous · 2005. Jún. 19. (V), 19.48
Én az egyik kollegan tapasztaltam:)
Nagy pornokép gyűjtő ezert 2-3 hetente ujra kellet turni a gepet...
aztan imagelni....
miota Firefoxot javasoltam neki azota nincs ilyen problémája azaz most ugy 3-4 honap után aztan valszeg egy FF update segit a helyzeten...:))
Szeretném Én is cégpoliszinek hogy only Firefox, de tobb IE only weboldalt kell használnia a kollegaknak....
3

IE

tiny · 2005. Jún. 19. (V), 22.30
Azt hiszem az eéső számban írták, hogy minden oldal IE optimalizált. Igaz ez? Biztosan nehezen, de szerintem találnánk olyat, akinek a weboldala csak FFon vagy épp Safarin működik rendesen. Szerintem...
Mr.Tiny
4

elég sok

Hojtsy Gábor · 2005. Jún. 20. (H), 10.05
Nem minden, nem... De elég sok.