ugrás a tartalomhoz

Bitty browser, miniböngésző alkalmazás

Bártházi András · 2005. Május. 17. (K), 11.17
Sokan szívesen szem előtt tartanánk egy oldal kialakításakor, hogy az kis méretű kijelzőn, egy PDA, vagy egy telefon képernyőjén is jól nézzen ki, de nem rendelkezünk ilyen eszközzel, vagy nem szeretnénk a manapság még drága vezeték nélküli internetes hozzáférésre áldozni, hogy tesztelni tudjuk a végeredményt. Nos, erre is kínál megoldást a Bitty Browser elnevezésű eszköz, melynek azonban az eredeti célja teljesen más: egy kis böngészőt segítségével kitenni honlapunkra.

Bár felesleges kütyünek tartom, a Bitty Browser mégis jó szolgáltatot tehet, hiszen a webfejlesztőket arra ösztönzi, hogy weblapukat optimalizálják kis méretű kijelzőre is, illetve készítsék el a kisméretű változatot is. Ha ezt eléri az alkalmazás, az már egy olyan eredmény, amiért megérte használni - a szerző szerint is az egyik cél a "hagyományos" és a "kéziszámítógépes" közötti szakadék átívelése, s az elkészült oldalak vegyes alkalmazása.

A Bitty Browser valójában egy egyszerű iframe, melybe betöltődnek különböző weblapok. Ez lett "felturbózva" egy nagyon kis designnal, JavaScripttel, az egyes weblapok PDA verzióinak bekötésével, plusz pár további oldal bekötésével, mint például egy linkgyűjtemény, ahova mi is felvetethetjük oldalunkat.

A böngészőt mi is szabadon beágyazhatjuk oldalunkba, bár annyit nem árt tudnunk, hogy nem nálunk fog futni, hanem a Bitty Browser oldalai fogják kiszolgálni a kéréseket (kivéve persze a betöltött weboldakat, azokat az eredeti szerverektől kapjuk).
 
1

Opera Firefox SSR

Jano · 2005. Május. 17. (K), 17.06
Operaban alapból rendelkezésre áll a Small Screen Rendering nézet ami azért is jó mert az Opera sok mobilon az alap böngésző így valószínűleg tényleg azt teszteljük, hogy hogyan fog működni!

Firefox-hoz is talaltam ilyen néven kiterjesztést bar meg nem probaltam ki:Small Screen Rendering