ugrás a tartalomhoz

Megújult PHP szerkesztő

Granc Róbert · 2005. Ápr. 28. (Cs), 10.23
Tegnap megjelent a PHPEdit, a sokak által kedvelt windowsos PHP szerkesztőprogram legújabb jelentős kiadása, 1.2-es verziószámmal. Az újdonságok listája igen jelentős, ezek közül a PHP5 teljes támogatását, a PHP Documentor és a SimpleTest integrálását, a valósidejű szintakszisellenőrzést, valamint a deklarációkra történő ugrás lehetőségét emelnénk ki.

Emellett új sablonok kerültek a csomagba, bővítették a kód-böngésző (CodeBrowser) és a valósidejű kód-súgó (CodeHint és a CodeInsight) képességeit, valamint a program figyelmeztet, ha olyan fájlt nyitnánk meg szerkesztésre, amelyet valaki más éppen szerkeszt. A PHPEdit nem ingyenes, 30 napos próbaváltozata tölthető le, viszont ha valaki nem használná üzleti célokra, egyedi elbírálás alapján ingyenes személyes licenszet igényelhet.
 
1

Jól értem?

tiku I tikaszvince · 2005. Ápr. 28. (Cs), 13.05
Én még mindig a 0.8-as verzóját használom. bár már vagy fél éve keresem az utódját. Ez az ingyenes licensz viszont megmozgatta a fantázámat:

Jól értem, hogy angolul le kell írni, mire szeretném használni a programot, hogy megkapjam a személyi licenszet? Annyi vajon elég nekik, hogy a saját használatra fejlesztenék vele?
Vagy írjam oda, amit a szociális támogatás kérésekor szoktam az igénylő lapra:
nagy családban élek, négyen vagyunk testvérek mindeegyikünk iskolába jár. Egyik szülőm beteg, másik pedagógus (ergo, halmozottan hátrányos helyzetű vagyok)
2

licensz

Tome · 2005. Ápr. 28. (Cs), 16.11
Engem is érdekelne. Valakinek már sikerült megkapnia? A szerződés nem tartalmaz semmiféle "buktatót" az ingyenes verzióval kapcsolatban (nem volt kedvem fordítani)?
3

Jól érted

Granc Róbert · 2005. Ápr. 28. (Cs), 18.05
Előrevetem hogy annak azért kifejezetten örülnék, ha nem lenne ebből is olyan (nekem is ingyen!) belelendülés, mint az Opera 8 kapcsán...

Igen, ha nem akarod üzleti célra használni, akkor kaphatsz személyes licenszet. Ez teljes értékű licensz, ugyanaz mint a fizetős, semmilyen más korlátozás nem vonatkozik rá amahhoz képest, csak az hogy üzleti felhasználásra (azaz fizetős munkákra) nem használható.

Mivel én nem (PHP) programozásból élek, ez csak hobbi számomra, erre hivatkoztam még az 1.0 megjelenésekor, és pár nap elteltével meg is kaptam a licenszet, amellyel minden gond nélkül tudtam most frissíteni az 1.2-re. Persze ez nem garantálja, hogy bárki megkapja azt.

Természetesen Sebastien sem meggazdagodni, csak megélni akar a fejlesztésből, ezért ajánlotta fel ezt a lehetőséget is, de gondolom hogy azért valamennyire komolyan megfontolja, ki kap ingyen licenszet. Én nem estem volna pánikba akkor sem, ha nem kapom meg, van még számtalan rosszabb-jobb PHP szerkesztő...

/Robi
4

pl?

Tome · 2005. Ápr. 29. (P), 15.28
van még számtalan rosszabb-jobb PHP szerkesztő...

Tudnátok rá példát mondani, lehetőleg a jobbik (esetleg ingyenes) fajtából?!

Ui.: Van BBCode az idézésre? Mintha már hozzászólásban is láttam volna img-s megoldást.
5

jEdit

kgyt · 2005. Ápr. 29. (P), 17.28
jEdit a legjobb, mindenre... :-)

Ui.: Van BBCode az idézésre? Mintha már hozzászólásban is láttam volna img-s megoldást.

Van:
[ quote ][ /quote ]


--
Szeretettel: Károly György Tamás
kgyt&kgyt.hu - http://kgyt.hu
9

mindenre azért nem ,-)

Hodicska Gergely · 2005. Aug. 22. (H), 10.37
Szia!


Azért a kiemelt funkciók listája elég jónak tűnik. Ezek hiányoznak a JEditből.


Felhő
6

jav

Hojtsy Gábor · 2005. Ápr. 29. (P), 17.32
Megcsináltam, hogy lásd ilyen az idézés...
7

ok

Tome · 2005. Ápr. 29. (P), 18.39
Köszönöm.

Tipp: Majd rakjátok be a Szerkesztési tippek közé.
8

Maguma

dzsubek · 2005. Aug. 22. (H), 09.47
Ajánlomj mindenki figyelmébe a Maguma Studio for PHP (http://www.maguma.com). Ingyens és szerintem a BEST PHP editor.
10

eclipse

laze · 2005. Dec. 2. (P), 14.50
én mostanában az eclipse-t használom... a minősítése nálam jó (4) csak, mert vannak bosszantó hibái, de amúg jobban bejön pl, mint a ZDE.

Üdv: laze